fbpx
17 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Ανακοίνωση των εμποροϋπαλλήλων για τις συμβάσεις των εργαζομένων με ΕΣΠΑ σε παιδικούς σταθμούς και τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων

- Χορηγούμενη-

Στην αρχή της βδομάδας επαναλειτούργησαν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί χωρίς να λύνονται σημαντικά ζητήματα των εργαζομένων σε αυτά, κατάσταση που δημιουργεί και σοβαρά προβλήματα τώρα και στο μέλλον για την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών.

Μάλιστα όχι μόνο δε λύνονται τα θέματα που χρονίζουν αλλά δημιουργούνται και νέες αρνητικές εξελίξεις όπως για παράδειγμα η προσπάθεια επιβολής νέων συμβάσεων μέσω ΕΣΠΑ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που προβλέπουν την πρόσληψη παιδαγωγικού προσωπικού με ημερήσιο χρόνο εργασίας 8ωρο από 6ωρο που είναι μέχρι σήμερα. Και επιπλέον με την πρόθεση και όσων ήδη εργαζομένων οι συμβάσεις λήξουν το επόμενο διάστημα να αντικατασταθούν με τις προαναφερόμενες 8ωρες συμβάσεις.

Θεωρούμε απαράδεκτη την προώθηση αυτών των συμβάσεων. Φαίνεται ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο στις αντεργατικές πρακτικές στους Δήμους. Ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν τις συμβάσεις του αίσχους, της ομηρίας και των ελάχιστων δικαιωμάτων και συνεχίζουν. Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν άμεσα θέση, να στηρίξουν τους συναδέλφους, να μη νιώσει κανένας μόνος και μαζί να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί αυτή η βλαπτική μεταβολή. Η βελτίωση των υπηρεσιών στους Δήμους απαιτεί όχι προσωπικό χωρίς δικαιώματα, ανακυκλώσιμο, με χτυπημένα δικαιώματα, αλλά προσωπικό μόνιμο που να στηρίζεται ολόπλευρα στο έργο του που αφορά όλες τις λαϊκές οικογένειες.

- Χορηγούμενη-

Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση με τις σχολικές καθαρίστριες. Οι υπάρχουσες συμβάσεις προβλέπουν η καθαριότητα να γίνεται μετά το πέρας των μαθημάτων και αυτή τη στιγμή οι καθαρίστριες εργάζονται από το πρωί για να μην αφήσουν τα παιδιά απροστάτευτα. Απαιτούμε η νέα διεύρυνση του ωραρίου και η επακόλουθη αύξηση της αμοιβής να κατοχυρωθεί άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση με την υπογραφή νέας σύμβασης και όχι με προφορικές διαβεβαιώσεις, όπως γίνεται τώρα, οι εργαζόμενες να πληρωθούν στην ώρα τους. Επίσης απαιτούμε τη μονιμοποίηση των εργαζομένων και την πρόσληψη νέων με μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

Η καραμέλα ότι αυτό δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα πρέπει να σταματήσει μιας και οι ίδιοι που το λένε είναι αυτοί που στην αναθεώρηση του Συντάγματος αρνήθηκαν να το τροποποιήσουν! Ό,τι πέτυχαν μέχρι τώρα οι εργαζόμενες στη σχολική καθαριότητα το πέτυχαν με τον αγώνα τους και την συμπαράσταση των γονιών, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των εργαζομένων συνολικά. Σε αυτό το δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε όλοι για την υλοποίηση του αιτήματος της μονιμοποίησης αλλά και τη βελτίωση της κατάστασης στα σχολεία, στους παιδικούς και σε όλες τις υπηρεσίες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Κ. Κουτσούκος: «Μπορούμε να κάνουμε άμεσα την έξοδο από την Εγνατία Οδό προς το ΠΓΝΑ – δε μας το επιτρέπουν επειδή δε συμφωνεί το...

Για το γεγονός ότι οι υπηρεσίες της «Εγνατία Οδός ΑΕ» μπορούν άμεσα να ανοιξουν έξοδο επί της Οδού προς τα επείγοντα περιστατικά του ΠΓΝΑ αλλά βρίσκουν άρνηση από το πανεπιστήμιο, έκανε λόγο ο διευθυντής υποστήριξης ανάπτυξης και εκμετάλλευσης «Εγνατία Οδός ΑΕ», Κωνσταντίνος Κουτσούκος.
- Χορηγούμενη -