fbpx
16 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021

Ανακοίνωση της Τ.Ε Έβρου ΚΚΕ για τις νέες πλημμύρες

- Χορηγούμενη-

Τις ευθύνες κυβερνήσεων και Τοπική Διοίκησης αναδεικνύει σε ανακοίνωση της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ για τις νέες πλημμύρες και τον νεκρό πυροσβέστη στην περιοχή καλώντας «το λαό να μην μένει με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας αποζημιώσεις και έργα, τα οποία κι όταν έρχονται είναι “σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών”. Με αγώνα να διεκδικήσει τη ζωή του και όσα του ανήκουν».

- Χορηγούμενη-1

Αναφέρει:

«Για δεύτερη φορά, μέσα σε 20 μέρες, ο νομός Έβρου αντιμετωπίζει μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες. Δυστυχώς αυτή τη φορά θρηνούμε και την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του πυροσβέστη Ζαφειρόπουλου Ιωάννη, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, καθώς και σε όλους τους συναδέλφους του. Είναι άμεση ανάγκη η στήριξη από το κράτος της οικογένειάς του, η διερεύνηση των συνθηκών και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον αντίστοιχο τραγικό περιστατικό.

Οι καταστροφές που εντοπίζονται στις ίδιες περιοχές με την προηγούμενη φορά (περιοχή αεροδρομίου, Απαλός, Προβατώνας, Σουφλί, κλπ) δείχνουν ότι η έλλειψη ουσιαστικών αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών είναι η βασική αιτία των προβλημάτων. Δείχνουν ότι δεν πάρθηκαν καθόλου μέτρα μετά την προηγούμενη πλημμύρα, έστω να γίνουν κάποιες άμεσες παρεμβάσεις για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής.

Για ακόμα μια φορά κινδύνεψαν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στον Απαλό, κόπηκε η εθνική οδός στη μέση, διακόπηκε η κυκλοφορία, ακυρώθηκαν πτήσεις, πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα και κινδύνεψαν κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται η ανάγκη που έχει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για άμεσα μέτρα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας, κάτι το οποίο το ΚΚΕ έχει αναδείξει -και με πληθώρα σχετικών παρεμβάσεων- στο Κοινοβούλιο.

Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν θέλει να διαθέσει τους αναγκαίους πόρους ώστε να μελετηθούν, να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας της ΠΕ Έβρου. Έργα ζωτικής σημασίας για την προστασία των ανθρώπων, των δασών, του περιβάλλοντος, τα οποία όμως δεν αποδίδουν μεγάλα κέρδη στους επιχειρηματίες, που σταθερά στηρίζει και η σημερινή κυβέρνηση.

Ευθύνες, όμως, έχουν και οι κατά καιρούς τοπικές διοικήσεις (Περιφέρεια και Δήμοι), που υπόσχονται μεν τα έργα αυτά, όμως στη συνέχεια δεν διεκδικούν τα απαραίτητα κονδύλια. Την ίδια στιγμή αποδέχονται την απαράδεκτη κατάσταση στις υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας που είναι υποστελεχωμένες και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, με καταστροφικά αποτελέσματα για τους κατοίκους της περιοχής.

Είναι εξοργιστικό την εποχή της τεράστιας και πολυδιαφημιζόμενης τεχνολογικής ανάπτυξης να πνίγονται άνθρωποι, να καταστρέφονται υποδομές, σπίτια, περιουσίες γιατί λείπει ο στοιχειώδης σχεδιασμός έργων.

Καλούμε το λαό να μην μένει με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας αποζημιώσεις και έργα, τα οποία κι όταν έρχονται είναι «σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών». Με αγώνα να διεκδικήσει τη ζωή του και όσα του ανήκουν.

Να γίνει άμεσα η ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών που έχουν υποστεί οι λαϊκές περιουσίες και αυτές να αποζημιωθούν στο 100%.

Να γίνει διαγραφή τόκων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάγωμα χρεών σε εφορία, δήμο, ΔΕΗ, ΟΤΕ, μέχρι την αποκατάσταση του εισοδήματος όλων των πληγέντων. Απαλλαγή από ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΝΦΙΑ, ΔΕΥΑ, φόρο εισοδήματος, αλληλεγγύης, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ και δημοτικά τέλη. Αναστολή πλειστηριασμών, κατασχέσεων και κάθε είδους μέτρου αναγκαστικής είσπραξης.

Να γίνει άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών στις υποδομές με σύγχρονες προδιαγραφές.

Να δοθεί γενναία κρατική χρηματοδότηση για το σχεδιασμό, τη μελέτη και την κατασκευή των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων θωράκισης της ΠΕ Έβρου, να γίνει ολοκληρωμένη διευθέτηση των χειμάρρων στο σύνολο της λεκάνης απορροής και να προχωρήσει η άμεση αποκατάσταση των ήδη προβληματικών δικτύων, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να βρεθούν οι κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών αντιμέτωποι με παρόμοιες καταστάσεις. Να επισπευστεί, επιτέλους, η υλοποίηση των αναγκαίων φραγμάτων Δερείου και Μάνθειας.»

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ