Η Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοτών (WBDD) γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 14 Ιουνίου. Την ημέρα αυτή τιμάται διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δυο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή : λίγο από το χρόνο του και μια μικρή ποσότητα από το αίμα που έχει.
Μια υπηρεσία αίματος που παρέχει στους ασθενείς πρόσβαση σε ασφαλές αίμα και προϊόντα αίματος σε επαρκή ποσότητα, αποτελεί βασικό συστατικό ενός αποτελεσματικού συστήματος υγείας. Το παγκόσμιο θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοτών αλλάζει κάθε χρόνο ως αναγνώριση των ανιδιοτελών ατόμων που δίνουν το αίμα τους για άτομα άγνωστα σε αυτούς.
Με σύνθημα το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας:
«Δώσε αίμα, δώσε ελπίδα: Mαζί σώζουμε ζωές».».
τονίζουμε τη σημασία της τακτικής, εθελοντικής, μη αμειβόμενης αιμοδοσίας ως πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.
Ως Ιατρικός Σύλλογος Έβρου, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους εκείνους τους εθελοντές αιμοδότες που με την πράξη τους, δείχνουν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, την ευαισθησία τους και την ευσυνειδησία τους, στηρίζοντας και τους συνανθρώπους μας που τους έχουν ανάγκη.
Η Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό της ημέρας, διοργανώνοντας εθελοντικές αιμοδοσίες στην πόλη:
- Σάββατο 14 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.
Ώρες αιμοληψίας: 9:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.
- Σάββατο 14 Ιουνίου, στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, απέναντι από τον Φάρο της, όπως κάθε Σάββατο.
Ώρες αιμοληψίας: 8:30 π.μ. – 13:30 μ.μ.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αιμοδοσία, και τυχόν πρόβλημα υγείας που ενδεχομένως έχει ο υποψήφιος αιμοδότης, πρέπει να συζητείται με τον υπεύθυνο Ιατρό της αιμοδοσίας, οποίος κρίνει τελικά για την καταλληλότητα του υποψήφιου αιμοδότη.
Η αιμοδοσία είναι πράξη αλληλεγγύης. Συμμετάσχετε στην προσπάθεια και σώστε ζωές.
Ευχαριστούμε αιμοδότες!
Οι ανιδιοτελείς δωρεές σας έχουν βαθύ αντίκτυπο στις ζωές και την ευημερία εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, καθώς και των οικογενειών και των κοινοτήτων τους σε όλο τον κόσμο.
Για το ΔΣ του ΙΣΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΛΚΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ