Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
23.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑστυνομικαΑν. Μακεδονία & Θράκη: Σύλληψη ιδιοκτήτη επιχείρησης αναψυχής με 5.000 ευρώ πρόστιμο...

Αν. Μακεδονία & Θράκη: Σύλληψη ιδιοκτήτη επιχείρησης αναψυχής με 5.000 ευρώ πρόστιμο και από 600 ευρώ σε 9 πελάτες για μη τήρηση απόστασης

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (68.187) έλεγχοι, από τους οποίους οι (8.270) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.839) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (6) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(1.492) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(544) στην Αττική,
(136) στη Θεσσαλονίκη,
(116) στη Δυτική Ελλάδα,
(108) στην Κρήτη,
(99) στην Κεντρική Μακεδονία,
(94) στην Πελοπόννησο,
(75) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(74) στην Ήπειρο,
(55) στα Ιόνια Νησιά,
(51) στη Θεσσαλία,
(46) στη Στερεά Ελλάδα,
(40) στο Βόρειο Αιγαίο,
(31) στη Δυτική Μακεδονία και
(23) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (139.606) ομοειδείς παραβάσεις.

(271) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (246) πρόστιμα των 300 ευρώ και (25) πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(55) στην Αττική,
(28) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(27) στην Ήπειρο,
(23) στα Ιόνια Νησιά,
(23) στη Δυτική Ελλάδα,
(22) στην Κρήτη,
(19) στην Κεντρική Μακεδονία,
(18) στην Πελοπόννησο,
(17) στη Θεσσαλονίκη,
(13) στη Θεσσαλία,
(13) στο Βόρειο Αιγαίο,
(9) στη Στερεά Ελλάδα,
(3) στο Νότιο Αιγαίο και
(1) στη Δυτική Μακεδονία.
Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (42.603) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (40.784) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.819) των (150) ευρώ.

(70) παραβάσεις και (6) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).
Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική ,

· σύλληψη ιδιοκτήτη καφετέριας και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ.

· σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καφετέριας και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 στον ιδιοκτήτη.

· από 300 ευρώ σε (3) παντοπωλεία για μη ανάρτηση εγγράφου μέγιστου αριθμού καταναλωτών εντός του καταστήματος.

· 5.000 ευρώ σε παντοπωλείο για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

· σύλληψη ιδιοκτήτη επιχείρησης αναψυχής, επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και από 600 ευρώ σε (9) πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη τήρηση απόστασης.

· 300 ευρώ σε πιτσαρία για μη ανάρτηση εγγράφου μέγιστου αριθμού καταναλωτών εντός του καταστήματος

Στα Ιόνια Νησιά , από 150 σε (10) άτομα για μη χρήση μάσκας σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15ημερη αναστολή λειτουργίας σε καφενείο για εξυπηρέτηση πελατών εκτός του καταστήματος και από 300 ευρώ σε (5) πελάτες για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων.

Στη Θεσσαλονίκη , σύλληψη ιδιοκτήτη σνακ μπαρ, επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ και 15ημερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών. Επιπρόσθετα, επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) πελάτες.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Κρήτη , 3.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση κοινωνικής εκδήλωσης και από 300 ευρώ σε (4) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλονίκη , 3.000 ευρώ πρόστιμο για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ σε (3) συμμετέχοντες.

Στην Πελοπόννησο , σύλληψη και 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου για διοργάνωση κοινωνικής εκδήλωσης. Επιπρόσθετα, επιβλήθηκαν από 300 ευρώ πρόστιμο σε (6) περιπτώσεις για παραβίαση περιορισμού κίνησης και (3) περιπτώσεις για μη χρήση μάσκας.

Στα Ιόνια Νησιά , σύλληψη και 3.000 ευρώ για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ σε (14) παρευρισκόμενους.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (3.433) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.458) άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν (6) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (85) ομοειδείς παραβάσεις.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Εγκρίθηκε η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη-Πύθιο από τις Βρυξέλλες

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting...

Απίστευτο: Aπόδειξη σε δραχμές μας θυμίζει τι ψωνίζαμε το 1978 με 1.150 δρχ δηλαδή 3,5 ευρώ (βίντεο)

Μια απόδειξη του 1978…και διηγώντας τα να κλαις Ταξίδι στην εποχή της δραχμής έκανε το...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Παρόμοια