Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2025
30.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΑλλαγές στα τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Αλλαγές στα τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Σε νέα εποχή εισέρχονται τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), τα οποία ενισχύονται με δύο νέες κεντρικές δομές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Γαλάτσι. Τα υπό κατασκευή και διαμόρφωση νέα κτήρια, τα οποία αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών, επισκέφθηκαν χθες Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025 η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης και οι υποδιοικητές του ΕΦΚΑ, Γιάννης Δελακουρίδης και Γιώργος Παπαδημητρίου. Στην επίσκεψη της υπουργού στο κτήριο ΚΕΠΑ Γαλατσίου, παρέστη επίσης ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Μαρκόπουλος.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Αλλάζουμε το πρόσωπο των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας. Δημιουργούμε νέες, σύγχρονες, πλήρως εξοπλισμένες και προσβάσιμες εγκαταστάσεις. Βελτιώνουμε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και περιορίζουμε τους χρόνους αναμονής, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το αδιάβλητο και τη διαφάνεια της διαδικασίας. Στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των πολιτών και ιδιαίτερα των συμπολιτών μας με αναπηρία, στοχεύοντας στη βελτίωση της εξυπηρέτησης και της φροντίδας, που λαμβάνουν. Προτεραιότητά μας είναι να τους εξυπηρετούμε καλύτερα, αποτελεσματικότερα, γρηγορότερα».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ενίσχυση των ΚΕΠΑ, που αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, υλοποιείται σε τρεις άξονες:

«1. Ενίσχυση των υποδομών: Οι δύο νέες δομές θα λειτουργούν σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ενώ θα είναι πλήρως προσβάσιμες στους συμπολίτες μας με αναπηρία, διαθέτοντας και εκτενέστατους χώρους στάθμευσης.

Με τη δημιουργία των δύο νέων ΚΕΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, αυξάνεται ο αριθμός των εξεταστηρίων κέντρων από 15 σε 22, δηλαδή αύξηση κατά 46%.

Ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού: Ο υπερδιπλασιασμός του αριθμού των ιατρών, που εξυπηρετεί τους αιτούντες πιστοποίηση αναπηρίας (1.294 από 514), έχει ήδη θετικά αποτελέσματα, επιταχύνοντας τους χρόνους και τις διαδικασίες για την πιστοποίηση αναπηρίας.
Απλοποίηση διαδικασιών: Εφαρμόζεται διευρυμένη λίστα μη αναστρέψιμων παθήσεων, ώστε οι συμπολίτες μας με τις συγκεκριμένες παθήσεις να λαμβάνουν την πιστοποίηση αναπηρίας με μια και μόνο αξιολόγηση.
Παράλληλα, προχωρούμε στην υλοποίηση λύσεων που θα επιτρέψουν την πιστοποίηση συγκεκριμένων παθήσεων χωρίς φυσική παρουσία, την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την επιτάχυνση των κατ’ οίκον αξιολογήσεων και την αυτοματοποιημένη πιστοποίηση για συγκεκριμένες παθήσεις».

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών μέσω Έβρου: Στις 4.000 ευρώ η «ταρίφα» για τη μεταφορά τους από την Τουρκία

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, διεθνική εγκληματική οργάνωση,...

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας απεγκλώβισε τον οδηγό ταξί που έπεσε στο λιμανάκι της Μάκρης

Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούποληςεκφράζει δημόσια τα θερμά της συγχαρητήρια προς το μέλος...

Μετά τον καύσωνα, οι μπόρες και οι κεραυνοί

Μετά τον πολυήμερο καύσωνα, από την Τετάρτη αναμένεται μία σημαντική ανάσα δροσιάς στη χώρα...

Σαμοθράκη: Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (26-7-2025) το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της...

Παρόμοια