Αλεξανδρούπολη: Τελετή έναρξης Παγκόσμιου Κυπέλλου Συγχρονισμένης Κολύμβησης (βίντεο)

Με μια πολύ όμορφη και άκρως συγκινητική τελετή ξεκίνησε χθες το απόγευμα της Παρασκευής το Hellas Beetles Fina Artistic Swimming World Series 2019 Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης στο κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης “Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης” και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 7 Απριλίου.

Η τελετή ξεκίνησε με την είσοδο των ομάδων στο κολυμβητήριο, με πρώτη αυτή της Εθνικής Ελλάδος.

Η τελετή έναρξης ήταν ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα και η προβολή του βίντεο και η “αποκάλυψη” της Νίκης της Σαμοθράκης προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους εκατοντάδες θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του κολυμβητηρίου.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη και εκπροσώπων των διοργανωτών και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και αμέσως μετά ξεκίνησαν οι αγώνες.

Κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης των αγώνων ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης τόνισε: “Είμαι πολύ υπερήφανος, χαρούμενος και ταυτόχρονα συγκινημένος που χάρη στις διαρκείς και εναγώνιες προσπάθειές μας καταφέραμε να εξοπλίσουμε το δημοτικό μας κολυμβητήριο με όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό και σήμερα η Αλεξανδρούπολη εντάσσεται στον παγκόσμιο χάρτη της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης δίπλα στο Παρίσι (Γαλλία), το Καζάν (Ρωσία), το Τόκυο (Ιαπωνία), το Πεκίνο (Κίνα), το Γκρίνσμπορο (Η.Π.Α.), το Κεμπέκ (Καναδάς), τη Βαρκελώνη (Ισπανία) και τη Βουδαπέστη (Ουγγαρία)”.

Το 2ο διεθνές meeting της σειράς των World Series της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA), διοργανώνεται από τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με συνδιοργανωτές την Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΚΟΕ) και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Το παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικό γεγονός βάζει την Αλεξανδρούπολη στο επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος καθώς θα φιλοξενήσει πάνω από 350 Έλληνες και ξένους αθλητές, σε ένα meeting που θα προβάλλεται μέσω Live Streaming από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA) και βέβαια μέσα από τις ιστοσελίδες του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης και της ΚΟΕ.

Στο meeting συμμετέχουν 18 χώρες, ανάμεσά τους βέβαια και η Εθνική Ελλάδος με πλήρη ανανεωμένη ομάδα σε όλα τα αγωνίσματα.

Η Ουκρανία συμμετέχει με την πλήρη ομάδα της, που στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης κατέκτησε την 2η θέση και στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης είχε καταλάβει την 3η θέση σε ντουέτο και σόλο ελεύθερο και τεχνικό.

Ο Καναδάς θα συμμετάσχει με την γυναικεία ομάδα του που στο Παγκόσμιο είχε κατακτήσει την 5η θέση σε σόλο ελεύθερο και τεχνικό, η Ιταλία με το μεικτό ντουέτο της που στο Παγκόσμιο είχε καταλάβει την 1η θέση, ενώ η Ιαπωνία θα καταφθάσει με το μεικτό της ντουέτο που είχε καταλάβει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την 3η θέση σε ελεύθερο και τεχνικό.

Σημαντική η παρουσία της Ρωσίας με το μεικτό ντουέτο που κατέλαβε την 1η θέση στο Παγκόσμιο και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Eπίσης οι ραγδαία εξελισσόμενες ομάδες του Ισραήλ και της Ουγγαρίας.

Οι διεθνείς συμμετοχές ολοκληρώνονται με τις ομάδες της Τσεχίας, της Γερμανίας, του Λιχτενστάιν, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, του Άγιου Μαρίνου, της Ελβετίας και της Σλοβακίας.