Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, 2025
15.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΗ Αλεξανδρούπολη "ταξιδεύει" στην Κωνσταντινούπολη – Ενίσχυση των τουριστικών δεσμών και νέες...

Η Αλεξανδρούπολη “ταξιδεύει” στην Κωνσταντινούπολη – Ενίσχυση των τουριστικών δεσμών και νέες συνεργασίες

Με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προβολή της Αλεξανδρούπολης ως δυναμικού προορισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέτρος Κυριακίδης βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, συμμετέχοντας σε στοχευμένες δράσεις προβολής και επαγγελματικές συναντήσεις τουρισμού.

Η ειδική τουριστική δράση “Tourism Open Days” που φιλοξενήθηκε στα κεντρικά γραφεία της TURSAB (Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων), πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Ένωσης καθώς και του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, κ. Κούτρα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Δήμου, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις του προορισμού της Αλεξανδρούπολης σε τουριστικούς πράκτορες, bloggers και επαγγελματίες του τουρισμού, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας ως ελκυστικού, σύγχρονου και αυθεντικού προορισμού. Στη συνέχεια, ακολούθησαν στοχευμένες B2B συναντήσεις με στόχο τη δημιουργία νέων συνεργασιών και δικτύων με επαγγελματίες τουρισμού από την Τουρκία.

Η αποστολή ολοκληρώθηκε με επίσημο δείπνο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, κ. Κούτρα, καθώς και εκπροσώπων τουριστικών και θεσμικών φορέων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2025 στο πλαίσιο του προγράμματος «Tourism Open Days», που περιλαμβάνει σειρά στοχευμένων B2B εκδηλώσεων σε αγορές-κλειδιά του εξωτερικού. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετοχής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή του στρατηγική εξωστρέφειας και τη συνεχή προσπάθεια ανάδειξης του προορισμού σε διεθνές επίπεδο.

Επόμενος σταθμός του προγράμματος είναι η Βιέννη της Αυστρίας, όπου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του προορισμού Αλεξανδρούπολη καθώς και επαγγελματικές συναντήσεις B2B, με στόχο τη συνέχιση της δυναμικής πορείας εξωστρέφειας και την ενίσχυση συνεργασιών με επαγγελματίες του τουρισμού.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Έλεγχοι από την ΕΛΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς

Συνεχίζονται στον Δήμο Αλεξανδρούπολης οι έλεγχοι από την ΕΛΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία, με...

Διδυμότειχο: Σύλληψη τριών ημεδαπών που προσπάθησαν να ληστέψουν με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου έναν άνδρα

Συνελήφθησαν την 11-10-2025 το μεσημέρι στο Διδυμότειχο Έβρου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και...

Διδυμότειχο: “Διχάζει” διατηρητέο κτίριο – Επιτροπή θα αποφασίσει για την κατεδάφιση ή μη του κτίσματος

Για την τύχη του χαρακτηρισμένου ως διατηρητέου και «έργου τέχνης» κτιρίου που βρίσκεται επί...

Σταμάτης Γονίδης live στην Αλεξανδρούπολη – Μία βραδιά που θα γράψει ιστορία στη «Νεράιδα»

Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής Σταμάτης Γονίδης έρχεται στην Αλεξανδρούπολη για μια μοναδική εμφάνιση στη...

Παρόμοια