-Χορηγούμενη-
-Χορηγούμενη-
Αρχική Ειδήσεις video Αλεξανδρούπολη: Σωματεία, Ενώσεις και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών απεργούν για την εκπαίδευση (βίντεο)

Αλεξανδρούπολη: Σωματεία, Ενώσεις και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών απεργούν για την εκπαίδευση (βίντεο)

Με αιτήματα τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των τάξεων στα σχολεία συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά από το δημαρχείο και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αλεξανδρούπολης Σωματεία, Σύλλογοι και Ενώσεις Εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία στη Λ. Δημοκρατίας της Αλεξανδρούπολης. 

«Απεργούμε σήμερα για βασικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση και την υγεία. Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το διάστημα του εγκλεισμού για να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σε μεγάλους χώρους συγκέντρωσης – αμέσως άνοιξε τον τουρισμό με πληρότητα 100%, κατ’ απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων» δήλωσε η Νίκη Δραμανίδου, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Έβρου 

Η Νίκη Δραμανίδου

«Θέλουμε ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις προσωπικού και την εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού στις ΜΕΘ και ενίσχυση της Α’ Βάθμιας φροντίδας υγείας – Ζητούμε να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι των δομών υγείας» εξήγησε στη συνέχεια, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για την ανάγκη μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, τη λήψη μέτρων στην καθαριότητα και απολύμανση και τη στελέχωση όλων των δημόσιων υποδομών με το απαραίτητο προσωπικό. 

 «Υπάρχουν ακόμα μαθητές που δεν έχουν δάσκαλο»

-Χορηγούμενη-

«Η κατάσταση στα σχολεία είναι η εκρηκτική – μπαίνουμε σήμερα στο δεύτερο μήνα λειτουργίας των σχολείων και υπάρχουν ακόμα μαθητές που δεν έχουν δάσκαλο. Υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν κάνει κάποια βασικά μαθήματα, όπως μαθηματικά. Σε ορισμένα σχολεία, ειδικά στα νηπιαγωγεία, υπάρχει τέτοιος συγχρωτισμός που δημιουργούνται “υγειονομικές βόμβες”» επεσήμανε ο Δημήτρης Σερμπέζης, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Έβρου.

Ο Δημήτρης Σερμπέζης

«Δεν προβλέπονται μαζικά τεστ για τον COVID-19 ακόμα και σε σχολεία που υπάρχουν κρούσματα – κάνουμε κάθε μέρα το σταυρό μας μη μας τύχει κάτι» σημείωσε εν συνεχεία, μιλώντας για μια κυβέρνηση που δείχνει έναν υπερβάλλοντα ζήλο για νόμους που καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα. «Ο κορωνοϊός κάποια στιγμή θα τελειώσει, τα μέτρα αυτά όμως, θα μείνουν» αποφάνθηκε. 

«Τα μέτρα είναι ανεπαρκή για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων»

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η υπουργός παιδείας δήλωσε περίτρανα ότι είμαστε έτοιμο για να λειτουργήσουν τα σχολεία – ένα μήνα μετά ερχόμαστε για να δηλώσουμε ότι τα μέτρα είναι ανεπαρκή για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων» δήλωσε η  Ζωή Κάλτσου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης.

Η Ζωή Κάλτσου

Συγκεκριμένα, παρατήρησε ότι το 1.5 μέτρο στο εμβαδόν των αιθουσών στα σχολεία, σε συνδυασμό με τον αριθμό των 25 μαθητών ανα τάξη, δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια στη λειτουργία των σχολείων. 

«Ενώ το πρωινό τμήμα πρέπει να λειτουργεί με τις κατάλληλες αποστάσεις, στο ολοήμερο τμήμα τα παιδιά βρίσκονται σε μεικτό τμήμα και αναμειγνύονται με όλες τις τάξεις – άρα καταστρατηγούνται τα μέτρα» υπογράμμισε σχετικά με τα ολοήμερα τμήματα, τονίζοντας παράλληλα ότι ο υπεύθυνος COVID-19 έχει αρμοδιότητες που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενό του.

«Οι ασαφείς οδηγίες που ήρθαν από τον ΕΟΔΥ σε σχέση με το πώς πρέπει να λειτουργήσουμε όταν έχουμε ένα κρούσμα στο σχολείο προκαλούν μια μεγάλη ανασφάλεια στο σχολείο. Δεν έχουμε επιμορφωθεί ακόμα αναφορικά με την τηλεμάθηση» κατέληξε η ίδια.  

«Υπάρχουν χώροι για το χωρισμό των τμημάτων αλλά το υπουργείο είπε “όχι”»

Ο Σάκης Καραγεωργίου

«Βρισκόμαστε σε μια τραγική θέση…τόσο καιρό, η κυβέρνηση απαντούσε με ένα τρόπο: μάσκα, μάσκα, μάσκα. Όλοι οι επιστήμονες λένε ότι τρία είναι τα μέτρα, η μάσκα, οι αποστάσεις και η καθαριότητα. Δυστυχώς έχουμε μείνει μόνο στη μάσκα» σημείωσε και ο Σάκης Καραγεωργίου – Αντιπρόεδρος Α’ ΕΛΜΕ Έβρου, αναφέροντας ότι όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί τα μεγάλα τμήματα αλλά απαγορεύτηκε ο χωρισμός των τμημάτων, ακόμα και όταν υπάρχουν χώροι. «Στην πόλη μας υπάρχουν τμήματα με 29 παιδιά στο τμήμα – βρέθηκαν χώροι αλλά το υπουργείο μας είπε “όχι”» τόνισε ο ίδιος.