ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΑγροτικά μπλόκα: Ομαλοποιείται η κυκλοφορία – Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Αγροτικά μπλόκα: Ομαλοποιείται η κυκλοφορία – Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα στους βασικούς οδικούς άξονες της χώρας μετά τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσαν τα αγροτικά μπλόκα την Τρίτη, την ώρα που η έξοδος των εκδρομέων ενόψει Χριστουγέννων κορυφώνεται.

Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η κατάσταση στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, όπου οδηγοί που κινούνταν από το λεκανοπέδιο της Αττικής προς την περιφέρεια ήρθαν αντιμέτωποι με πολύωρες καθυστερήσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφηκε στο ύψος του Σχηματαρίου, όπου σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων και τα οχήματα παρέμεναν ακινητοποιημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα, έπειτα από συνεννόηση της Ελληνικής Αστυνομίας με τους αγρότες που είχαν στήσει μπλόκα σε Αμφίκλεια, Βοιωτία και Ριτσώνα, άνοιξαν δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Τελικά, λίγο πριν από τις 19:00, αποδόθηκε πλήρως στην κυκλοφορία το τμήμα της Εθνικής Οδού στη Ριτσώνα προς Θήβα και Κάστρο Βοιωτίας, αν και, σύμφωνα με τις Αρχές, παραμένουν τεχνικά ζητήματα που δυσχεραίνουν το πλήρες άνοιγμα όλων των λωρίδων σε όλο το μήκος του δρόμου.

Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες στο Σχηματάρι, όπου η ουρά των οχημάτων ξεπέρασε τα 20 χιλιόμετρα, προκαλώντας έντονη ταλαιπωρία στους οδηγούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής, από τις 06:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, από την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου αναχώρησαν 21.112 οχήματα, ενώ από την Αθηνών – Λαμίας 21.780 οχήματα.

Προσωρινή ομαλοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Σε προσωρινό άνοιγμα των δρόμων προχώρησαν οι αγρότες και παραγωγοί στη Θεσσαλονίκη, λόγω των εορτών, δίνοντας ανάσα στους εκδρομείς, χωρίς ωστόσο να αποχωρούν από τα μπλόκα. Όπως έχουν γνωστοποιήσει, στις 26 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις για να αποφασιστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεών τους.

Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στα διόδια Μαλγάρων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών. Το ρεύμα προς Αθήνα δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία την Τρίτη, μετά από 22 ημέρες αποκλεισμού, ενώ το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη άνοιγε τις προηγούμενες ημέρες περιοδικά. Τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα παραμένουν παρατεταγμένα στο πλάι του οδοστρώματος, με τους αγρότες να δηλώνουν ότι δεν αποχωρούν από τα μπλόκα.

Παράλληλα, συνεχίζεται το αγροτοκτηνοτροφικό μπλόκο στον κόμβο του Δερβενίου, στη διασταύρωση της παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, χωρίς προγραμματισμένες κινητοποιήσεις έως το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου. Αντίστοιχη εικόνα καταγράφεται και στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, όπου έως την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου δεν προβλέπονται νέες παρεμβάσεις.

Την ίδια ώρα, τρακτέρ και αγροτικά οχήματα παραμένουν παρατεταγμένα και στα «Πράσινα Φανάρια», ενώ ενισχύεται το μπλόκο που έχει στηθεί από μελισσοκόμους και αγρότες στη Χαλκιδική, στα φανάρια της Νικήτης, στη Σιθωνία.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ψήφισμα Ιατρικού Συλλόγου Έβρου για τον θάνατο του παθολόγου Γεωργίου Τσακαλίδη

Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, εκφράζει τη μεγάλη οδύνη του, για την απώλεια...

Αλεξανδρούπολη: Αιτήσεις για αδιάθετα αγροτεμάχια του Βιοαγρού έως 16 Μαρτίου

Η Επιτροπή Διαχείρισης Βιοαγρού του Δήμος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι υπάρχουν διαθέσιμα αγροτεμάχια...

Στον Πόρο Αλεξανδρούπολης συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τον ερχομό των πελαργών

Στον Πόρο Αλεξανδρούπολης συνεχίζονται οι δράσεις για την υποδοχή των πελαργών, με νέες φωλιές...

Καιρός: Το ECMWF προβλέπει κυκλώνα με εκτεταμένες βροχές, κρύο και χιόνια – Πότε επηρεάζει την Ελλάδα

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα όπου ο καιρός στην Ευρώπη – και ιδιαίτερα στη...

Παρόμοια