Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου, 2026
2.2 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΑγρότες Βορείου Έβρου: «Όχι» στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό – Συνεχίζεται το...

Αγρότες Βορείου Έβρου: «Όχι» στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό – Συνεχίζεται το μπλόκο Ορμενίου

Τη μη συμμετοχή τους σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δηλώνουν οι αγρότες που συμμετέχουν στο Μπλόκο Ορμενίου, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Βορείου Έβρου.

Όπως επισημαίνουν, τα διαχρονικά και σοβαρά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα δεν μπορούν να επιλυθούν μέσα από συναντήσεις περιορισμένης διάρκειας, με προκαθορισμένο πλαίσιο και χωρίς ουσιαστικό περιθώριο διαλόγου. Οι αγρότες κάνουν λόγο για «συνάντηση–παρωδία», εκφράζοντας τη θέση ότι, 45 ημέρες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων, η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αντί για ουσιαστικές λύσεις, επιλέγονται επικοινωνιακές κινήσεις, οι οποίες –κατά τους ίδιους– στοχεύουν στη διάσπαση του αγροτικού κινήματος και στη δημιουργία κοινωνικού αυτοματισμού απέναντι στις κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες του μπλόκου Ορμενίου δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και καλούν αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να ενισχύσουν τα μπλόκα σε όλη τη χώρα, τονίζοντας ότι η μαζική συμμετοχή αποτελεί βασικό παράγοντα πίεσης.

Παράλληλα, γνωστοποιούν ότι σήμερα Τρίτη 13 Ιανουαρίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του μπλόκου Ορμενίου, με κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Κλειστός ο δρόμος προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού λόγω χιονόπτωσης και παγετού

Σε απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές, εξαιτίας των έντονων...

Δράμα: Κλείνει προσωρινά η γέφυρα κάτω από το Πανόραμα, πίσω από τη ΝΕΟΓΑΛ

Σε προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων προχωρούν οι αρμόδιες αρχές στη Δράμα,...

Έπιασαν δουλειά οι Ένοπλες Δυνάμεις στον Έβρο – Στρατιώτες ενισχύουν αναχώματα στο Τυχερό

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στον Έβρο έπειτα από την θραύση τεσσάρων αναχωμάτων σε...

Χρυσοχοΐδης: Απόρθητος ο Εβρος, οι προσφυγικές ροές έχουν μηδενιστεί

«Ο Έβρος είναι απόρθητος και οι μεταναστευτικές ροές έχουν απολύτως μηδενιστεί», δήλωσε ο υπουργός...

Παρόμοια