Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής η Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Λουκά του Ιατρού και της Αγίας Σοφίας της Αίνου, προστάτιδας και μητέρας των ορφανών.
Το απόγευμα της Τρίτης 10 Ιουνίου τελέστηκε Αρχιερατικός Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμο. Πλήθος πιστών από την Αλεξανδρούπολη και τις γύρω περιοχές έσπευσε να τιμήσει τους δύο Αγίους, γνωστούς για τη θεραπευτική και πνευματική τους προσφορά.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πνευματικό έργο και τη μαρτυρία των τιμωμένων Αγίων, ιδιαίτερα τονίζοντας την προσφορά του Αγίου Λουκά στους ασθενείς και τους πάσχοντες και της Αγίας Σοφίας της Αίνου, προστάτιδας και μητέρας των ορφανών.
Στη συνέχεια τελέστηκε Βραδινή Θεία Λειτουργία, κατά την οποία, πριν την Απόλυση, πραγματοποιήθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ορφανών παιδιών της περιοχής, σε μια συγκινητική στιγμή προσευχής και συλλογικής μνήμης.
Το πρωί της Τετάρτης 11 Ιουνίου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, με τη συμμετοχή πιστών που προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο και να προσευχηθούν για υγεία, θεραπεία και πνευματική ενίσχυση.
Η Ιερά Πανήγυρις ολοκληρώθηκε με αισθήματα πνευματικής ανάτασης και ευγνωμοσύνης προς τους Αγίους για την παρουσία και προστασία τους στη ζωή των πιστών.



















