Αυτά είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε στον ύπνο του παιδιού

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί… κανόνες που οφείλει ν’ ακολουθεί κάθε γονιός όταν έρχεται η ώρα του ύπνου για τα μικρά παιχνίδια. Οι περισσότεροι αγνοούμε την ύπαρξή τους ή απλά τους αγνοούμε γιατί απλά δεν θέλουμε να τους ακολουθήσουμε ως οφείλουμε.

Αυτά είναι λοιπόν τα λάθη που πρέπει ν’ αποφεύγουμε στον ύπνο του παιδιού:

Μη δείχνετε υποχωρητικότητα στην γκρίνια του παιδιού. Όταν έρχεται δηλαδή η ώρα του ύπνου και οι δύο γονείς θα πρέπει να μένετε σταθεροί στην παρότρυνσή σας και όχι να γίνει ο ένας ο «κακός» της υπόθεσης, επειδή ο άλλος του κάνει το χατίρι του παιδιού να μείνει λίγο ακόμα ξύπνιο.

Πάλι λόγω γκρίνιας του παιδιού ή οικονομίας χρόνου, ορισμένοι γονείς δεν εφαρμόζουν πιστά τη ρουτίνα του παιδιού για τον ύπνο. Βλέπετε, η τήρηση ενός προγράμματος δημιουργεί ηρεμία σε αυτές τις ηλικίες, οπότε δεν υπάρχει χώρος για…εκπτώσεις!

Προσέξτε να εξασφαλίσετε κατάλληλη θερμοκρασία δωματίου του παιδιού, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο ύπνος του θα γίνει εφιαλτικός.

Να μην αγνοείτε τα σημάδια νύστας του παιδιού, ιδιαίτερα στη βρεφική ηλικία. Αν «φύγει» ο ύπνος στο παιδί και ανήσυχο θα είναι και πιο δύσκολα θα αποκοιμηθεί εν συνεχεία.

Όσο πλησιάζει η ώρα του βραδινού ύπνου, φροντίστε να παροτρύνετε το παιδί να ασχοληθεί με χαλαρωτικές δραστηριότητες και όχι με άλλες που θα του δημιουργήσουν υπερένταση.