19.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

ΑΔΕΔΥ Ν. Έβρου: Κάλεσμα για την απεργία της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου 2020

24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ

- Χορηγούμενη-

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

Απέναντι σε μια κυβερνητική πολιτική που συνεχίζει τις δυσβάσταχτες πολιτικές των μνημονίων και αδιαφορεί για τις εγκληματικές ελλείψεις του δημόσιου τομέα σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή οι οποίες αναδείχτηκαν και αποκαλύφθηκαν στα μάτια όλων των Ελλήνων τον καιρό της πανδημίας, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη, 15 του Οκτώβρη 2020.

Δυστυχώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δουλεύουν σε ένα καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας που προκύπτει από τις τραγικές ελλείψεις σε υλικά, εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας, από τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, από τις 2μηνες, 4μηνες, και 8μηνες συμβάσεις και πλέον με τις απαράδεκτες 3μηνες συμβάσεις εκπαιδευτικών αναπληρωτών την ίδια ώρα που εκχωρούνται υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση περιορίζει την λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, συνεχίζει να αποδέχεται την τραγική εικόνα στα Μ.Μ.Μ. και τις συναθροίσεις στις πλατείες συρρικνώνοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έτι περαιτέρω, αντί να στελεχώσει και να ενεργοποιήσει ελεγκτικούς μηχανισμούς οι οποίοι θα ελέγχουν την ασφαλή λειτουργία της αγοράς.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση παρατείνει την θητεία των διοικητικών συμβουλίων των εργαζομένων, προχωρά σε εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, φέρνοντας ως «λύση» ένα αναξιόπιστο και διαβλητό σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σφυρίζοντας παράλληλα αδιάφορα για το γεγονός ότι οι χιλιάδες υποψήφιοι θα περιοδεύουν προεκλογικά από γραφείο σε γραφείο, από υπηρεσία σε υπηρεσία και από σχολείο σε σχολείο για ένα περίπου μήνα. Αν αυτή δεν είναι μια εγκληματική στάση της κυβέρνησης σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας, τότε τι είναι;

Εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για:

1. Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.

2. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Σαφείς οδηγίες σε περίπτωση κρούσματος. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ CONID-19. Κατάργηση της ζωντανής αναμετάδοσης μέσα από την τάξη, που έχει καταδικαστεί από την πλειοψηφία γονέων και εκπαιδευτικών. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.

3. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

4. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.

5. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

6. Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).

7. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

8. Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο Δημόσιο. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας.

9. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

10. Αύξηση της χρηματοδότησης και των δαπανών για την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και του εξοπλισμού των δημόσιων υπηρεσιών.

11. Κανένα πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

12.  Κατάργηση των νόμων για την Αξιολόγηση-Χειραγώγηση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Συμμετέχουμε στην Απεργία-Αποχή που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και ατομικής προστασίας. Καλούμε και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις γιατί η θωράκιση του Δημόσιου Τομέα είναι αναγκαία για όλους μας.

Απέναντι στην Κυβέρνηση εμείς συνεχίζουμε το δικό μας δίκαιο αγώνα.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Όλοι μαζί

10:30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

11:00 π.μ. στην πλατεία Ορεστιάδας μπροστά στο Δημαρχείο

ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ. ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.

Για την Ε.Γ.

                        Ο                                                                                 Ο

                 Πρόεδρος                                                                Γ. Γραμματέας

                    Τσίρτσης Παναγιώτης                                           Αραμπατζής Κωνσταντίνος

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο