fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Α’ ΕΛΜΕ Έβρου: «Στην Αλεξανδρούπολη υπάρχουν τμήματα σχολείων με 30 μαθητές – στοιβάζονται, δε στεγάζονται» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι μπροστά από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, με στόχο την αποσαφήνιση των συνθηκών λειτουργίας των σχολείων που αναμένεται να ανοίξουν από Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. 

Με αιτήματα την άμεση εύρεση λύσης για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων στην περιοχή του ΚΕΓΕ Αλεξανδρούπολης, τη μείωση του αριθμού των τμημάτων καθώς και την πρόσληψη περισσότερων καθαριστριών και την αύξηση των τρίωρων συμβάσεων των ήδη υπαρχουσών, οι εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες έκαναν λόγο για «πάστωμα» των μαθητών στις αίθουσες καθώς και απουσία δωρεάν δειγματοληπτικών ελέγχων και τεστ. 

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς, μετά από κάλεσμα της Α΄ΕΛΜΕ Έβρου, για να διαμαρτυρηθούμε για το έντονο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη της Αλεξανδρούπολης. Μπορεί η υπουργός να δήλωσε ότι υπάρχουν 17 μαθητές μέσος όρος κατά τμήμα αλλά στην Αλεξανδρούπολη γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν 25, 27, 28 μέχρι και 30 μαθητές σε ένα τμήμα» δήλωσε εμφατικά o πρόεδρος Α’ ΕΛΜΕ Έβρου, Γιάννης Ταταρίδης.

«Να παραδώσει άμεσα η δημοτική αρχή σχολική στέγη»

«Στην πόλη οι μαθητές συνωστίζονται ο ένας πάνω στον άλλον, είναι άμεση ανάγκη να παραδοθούν νέα κτίρια. Καταλαβαίνουμε ότι ο προγραμματισμός της νέας δημοτικής αρχής ήταν να παραδώσει τα νέα κτίρια στο ΚΕΓΕ τον Απρίλιο, άσχετα αν από υπηρεσιακούς παράγοντες ακούσαμε ότι γίνεται να παραδοθούν και Δεκέμβρη» επεσήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας πως λόγω των έκτακτων αναγκών από την πανδημία του κορωνοϊού, θα πρέπει η δημοτική αρχή να ενσκήψει πάνω από το πρόβλημα και να παραδώσει άμεσα σχολική στέγη. 

Ο Γιάννης Ταταρίδης

«Άμεσα να έχουμε την παράδοση των κτιρίων διότι δε γίνεται οι μαθητές να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον. Είναι γνωστό το πρόβλημα του 6ου Γυμνασίου και του 4ου ΕΠΑΛ που απλώς φιλοξενούνται και δε στεγάζονται σε κανονικά κτίρια» σημείωσε ο κ. Ταταρίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες σε καμία περίπτωση δε ζητούν να παραδοθούν κτίρια τα οποία είναι ημιτελή ή όχι ασφαλή, ζητούν απλώς από τη δημοτική αρχή να κατανοήσει το πρόβλημα ώστε να ανακοινώσει ποια είναι η βέλτιστη λύση στο πρόβλημα αυτό. 

«Φανταστείτε μια αυλή με 800 μαθητές μαζί, σε ένα χώρο»

«Τα παιδιά δε στεγάζονται πλέον αλλά στοιβάζονται στα σχολεία, παστώνονται στα σχολεία. Είναι παραπλανητικός ο αριθμός που ανακοίνωσε η κα Κεραμέως, δεν υπάρχει τμήμα Γυμνασίου ή Λυκείου που να έχει κάτω από 26 παιδιά. Μέχρι προχθές είχαμε και 32άρια τμήματα, τα οποία σπάσαμε» δήλωσε με τη σειρά του ο Αντιπρόεδρος Α’ ΕΛΜΕ Έβρου, Σάκης Καραγεωργίου.

Ο Σάκης Καραγεωργίου

«Είμαστε εδώ προκειμένου να καταθέσουμε την πρότασή μας στο δήμαρχο, να γίνει μια προσπάθεια, για να παραδοθούν τα δύο κτίρια στο ΚΕΓΕ πιο μπροστά από όσο προβλέπει η σύμβαση. Τουλάχιστον το ένα τμήμα, για να αποσυμφορηθούν τρία Γυμνάσια και τέσσερα κτίρια της πόλης μας. Φανταστείτε μια αυλή με 800 μαθητές μαζί, σε ένα χώρο. Για ποια μέτρα ασφαλείας μιλάμε;» διερωτήθηκε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι ο κατάλληλος αριθμός παιδιών ανά τάξη είναι τα 15 άτομα.

«Αυτοί που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος δεν είναι ούτε οι μαθητές ούτε οι καθηγητές – είναι οι καθαρίστριες» 

Σύμφωνα με τον κ. Καραγεωργίου, οι καθαρίστριες στα σχολεία είναι οι πρωταγωνιστές της μάχης με τον κορωνοϊό. «Οι καθαρίστριες θα δώσουν μεγάλη μάχη, αυτές θα δώσουν μεγάλη μάχη με την πανδημία του COVID-19 για να εξασφαλίσουν αυτό που λέμε όρους υγιεινής στα σχολεία μας. Ζητάμε το αυτονόητο, καταθέτουμε στο δήμαρχο και ελπίζουμε να πιέσει με τη σειρά του την κυβέρνηση. Δε μπορεί να έχουμε τον ίδιο αριθμό καθαριστριών που είχαμε και πέρυσι, και δε μπορεί να έχουν αυτές τρίωρες συμβάσεις» τόνισε επί του θέματος.  

Και ο κ. Ταταρίδης υπογράμμισε τη σημασία της καθαριότητας στα σχολεία. «Είναι πολύ σημαντικό το πρόβλημα της καθαριότητας: δεν υπάρχει επαρκές μόνιμο προσωπικό, πολλές από τις συμβάσεις που έγιναν είναι τριών και τεσσάρων ωρών, επομένως δε θα έχουν όλα τα σχολεία σε μόνιμη βάση προσωπικό καθαριότητας. Απαιτούμε να αυξηθούν οι συμβάσεις που έγιναν, και επιτέλους είναι ευκαιρία για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού επειδή υπάρχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην εκπαίδευση» εξήγησε ο ίδιος.

Κλείνοντας, ο κ. Καραγεωργίου επεσήμανε ότι δεν έχουν γίνει καθόλου δειγματοληπτικοί έλεγχοι, κανένα τεστ, ούτε σε εκπαιδευτικούς ούτε σε κανέναν. «Ζητάμε το αυτονόητο: να γίνουν τα τεστ αλλά να μην τα πληρώνουμε από την τσέπη μας» κατέληξε.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο