fbpx
3.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Α. Δημοσχάκης: “Το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη θα θωρακίσει πολυεπίπεδα στην περιοχή” (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Η Βουλή των Ελλήνων υποδέχτηκε χθες (6/4) την Θράκη, καθώς τέθηκε προς συζήτηση το ψηφισθέν πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Θράκης, στο πλαίσιο της οποίας ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αν. Δημοσχάκης εξήρε τις φιλόδοξες και αναπτυξιακές πολιτικές αυτού, τονίζοντας ότι θα μείνει ανεξίτηλο στην ιστορία!!

Ειδικότερα ανέφερε τα εξής :

 • Σήμερα, την 6η Απριλίου του 1914, ημέρα ιστορικής μνήμης και αλησμόνητου πόνου για τον θρακικό ελληνισμό, η Βουλή των Ελλήνων υποδέχτηκε τη Θράκη!!
 • Από τον Σεπτέμβριο 2015 όντας ο μόνος βουλευτής της ΝΔ στην Θράκη, κράτησε με επιμονή και σχέδιο, ζωντανό το αίτημα επανασύστασης της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη στην Θράκη.
 • Όπως αυτή συγκροτήθηκε στις αρχές του 90′ από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, επιφέροντας πολλαπλά διαχρονικά οφέλη στην περιοχή!!
 • Ο Πρωθυπουργός της σημερινής κυβέρνησης, τον Ιούλιο του 2020, έλαβε την γενναία απόφαση της αναβίωσης του οραματικά προβεβλημένου αιτήματος της επανασύστασης!!
 • Χαρακτήρισε άξια την Πρόεδρο της Επιτροπής, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συντόνισε με υπερκομματική αντίληψη και συναινετικό πνεύμα τις εργασίες, προκειμένου να επέλθει ομοφωνία!
 • Το τελικό πόρισμα της Επιτροπής, περιλαμβάνει ρεαλιστικές, οραματικές και φιλόδοξες πολιτικές, φέροντας καινοτόμο & αναπτυξιακό πρόσημο!
  -Το γεγονός ότι πολλές εκ των εμπεριστατωμένων προτάσεων που κατέθεσε ο ίδιος στην επιτροπή υιοθετούνται στο τελικό πόρισμα, δικαιώνουν τον κοινοβουλευτικό του αγώνα!!
  -Τόνισε ότι πρόκειται για υλοποιήσιμες πολιτικές, που θα εξασφαλιστούν από την συγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης που θα ελέγχει κάθε δύο (2) χρόνια αν η εκάστοτε κυβέρνηση υλοποιεί τις εν λόγω πολιτικές.
  -Υπογράμμισε ότι, η χρησιμότητα του πορίσματος αναδεικνύεται ήδη από τον πρόσφατο κορυφαίο αναπτυξιακό νόμο καθώς και την οριστική επίλυση του γόρδιου δεσμού του συμψηφισμού του μισθολογικού κόστους 12%.
  -Δίνεται έμφαση στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα, με την δημιουργία χρήσιμων υποδομών αγροτικού & κτηνοτροφικού χαρακτήρα, όπως π.χ. τα φράγματα, η άρδευση, η αγροτική οδοποιία.
  -Παράλληλα, η περιοχή θωρακίζεται μεταφορικά και συγκοινωνιακά με την υλοποίηση εμβληματικών οδικών, σιδηροδρομικών, αεροπορικών και θαλάσσιων έργων υποδομής!!
  -Έμφαση δίνεται και στην δημογραφική ενίσχυση και συγκράτηση πληθυσμού, κυρίως στην περιοχή του Β/Έβρου, εκεί όπου βρίσκεται η ”αχίλλειος πτέρνα” του Έβρου και της Χώρας!!
  -Και συγκεκριμένα στο Τρίγωνο Ν. Ορεστιάδας με τα 17 χωριά, το οποίο αποτελεί το φρούριο άμυνας του Έβρου & της Ελλάδας!!
 • Ανέφερε ότι απαιτούνται άμεσες ενισχυτικές και αναπτυξιακές παρεμβάσεις, όπως η διεύρυνση υφιστάμενων δομών εκπαίδευσης που ήδη δρομολογεί η κυβέρνηση, συμβάλλοντας στην ανάσχεση του πληθυσμιακού μαρασμού με εθνικές προεκτάσεις!
  -Κλείνοντας, ευχαρίστησε όλους τους φορείς, τους συλλόγους κτλ εμπλεκόμενους που κατέθεσαν τις καινοτόμες προτάσεις τους, τονίζοντας ότι το πόρισμα αυτό θα αποτελέσει χρήσιμο οδηγό των πολιτικών όλων των Κυβερνήσεων!!
 • Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την Ομιλία παρακάτω:
- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο