3.5 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Α. Δημοσχάκης: “Κύριο μέλημα των λιμενικών η φρούρηση των συνόρων και όχι η περισυλλογή μεταναστών”

- Χορηγούμενη-

Επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ.Πλακιωτάκη.
Επιστολή απέστειλε (17/03) ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκη, εν όψει της συζήτησης (18/03) του σ/ν “Εκσυγχρονισμός Θεσμικού Πλαισίου για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές και λοιπές διατάξεις”.
Μέσω της επιστολής, και λόγω του ελαχιστοποιημένου αριθμού των ομιλητών λόγω κορονοϊού, ο βουλευτής γνωστοποίησε τα αιτήματα των στελεχών του ΛΣ της περιοχής που αφορούν στην ορθή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

- Χορηγούμενη-1

Συγκεκριμένα αναφέρθησε μεταξύ άλλων στο ζήτημα της οµαλοποίησης-επιτάχυνσης της διαδικασίας μεταγωγής και παράδοσης των µεταναστών, στην ενίσχυση του Κ.Λ. Αλεξανδρούπολης και του Α΄ Λ/Τ Σαμοθράκης με προσωπικό & στην ενίσχυση των πληρωμάτων των πλωτών της Υπηρεσίας του Λ.Σ.
Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι το ΛΣ πρέπει να επιστρέψει στην βασική του λειτουργία η οποία είναι η φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων και δεν πρέπει να περιορίζεται στην περισυλλογή και διάσωση μεταναστών!
Ακολουθεί η επιστολή:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς : Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γ.Πλακιωτάκη

ΘΕΜΑ : Αιτήματα Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Στο θέαμα της προσχεδιασμένης ιδιότυπης πολιορκίας που δέχεται ο Έβρος μαζί με τα νησιά του Β/Α & Ν/Α Αιγαίου, από την γειτονική χώρα, το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας επιτελούν στο ακέραιο την αποστολή τους, κρατώντας όρθια τα σύνορα της χώρας και προασπίζοντας την εθνική κυριαρχία.
Ειδικότερα, δια της θαλάσσης, προωθούνται παράνομα & εκβιαστικά ορδές ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη με αποτέλεσμα το Λ.Σ να καλείται να αποτρέπει την παραβίαση των θαλασσίων συνόρων & όταν εκβιάζεται από τη γειτονική Χώρα να περισυλλέγει-διασώζει καθημερινώς μεγάλο αριθμό οικονομικών μεταναστών με χρυσόσκονη πρόσφυγα πολέμου !
Εν όψει της αυριανής συζήτησης του ν/σ “Εκσυγχρονισμός Θεσμικού Πλαισίου για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές και λοιπές διατάξεις” η οποία θα διεξαχθεί με τους βασικούς εισηγητές σας παραθέτω τα αιτήματα των στελεχών του ΛΣ του Έβρου, & της Θράκης που σχετίζονται με την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Συγκεκριμένα, είχα σχεδιάσει να ήμουν ομιλητής αύριο στην Ολομέλεια βασιζόμενος & σε υλικό που σχετίζεται με το υπόμνημα (υποβάλλεται συνημμένα) που μου ενεχείρησε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του Δ Σ στο πολιτικό μου Γραφ μου της Αλεξ/πολης.
Συγκεκριμένα μόνο την περίοδο του Οκτωβρίου, τα περιπολικά σκάφη της Υπηρεσίας τους είχαν περισυλλέξει-διασώσει 3.600 Π.Ε.Π., σε 108 περιστατικά έρευνας & διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας τους.
Οι οικονομικοί μετανάστες στο σύνολό τους μεταφέρονται και παραδίδονται στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. ή στο Κ.Υ.Τ. Φυλακίου Ορεστιάδας, το οποίο απέχει από την Αλεξ/πολη 140 χλμ.
Οι μεταγωγές πραγµατοποιούνται με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τη συνοδεία στελεχών του Λ.Σ.
Δυστυχώς η πίεση μεταναστευτικών ροών στα θαλάσσια & χερσαία σύνορα μας είναι επαναλαμβανόμενη φθάνοντας μάλιστα στη κρίση την οποία βιώνουμε τώρα στον Έβρο με αποτέλεσμα να προκαλούνται δυσλειτουργίες, αρκετά συνηθισμένες στις καθ’ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες συμβάλλοντας έτσι στη συσσώρευση υπεραρίθμων οικονομικών μεταναστών …
Αποτέλεσμα αυτού είναι να απασχολείται, σχεδόν σε μόνιμη βάση, μεγάλος αριθμός στελεχών του Λ.Σ. σε Υπηρεσίες φύλαξης του κυρίως όγκου των μεταναστών, των τυχόν συλληφθέντων διακινητών-χειριστών και των ατόµων που ασθενούν και µεταφέρονται στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, αντί της εκτέλεσης των κυρίων καθηκόντων τους.
Υπογραμμίζω ότι το Κ.Λ. Αλεξ/πολης και το Α΄Λ/Τ Σαµοθράκης, αποτελούν Υπηρεσίες οι οποίες είναι επιφορτισμένες και με την επιτήρηση των χερσαίων , θαλασσίων & νησιωτικών συνόρων στο Θρακικό Πέλαγος σε μία ευαίσθητη εθνικά περιοχή που παρουσιάζει μεγάλες ιδιαιτερότητες.
Παράλληλα, το δρομολογημένο έργο του αγωγού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην περιοχή καθώς και η στρατιωτικοποίηση ενός τμήματος του λιµανιού της Αλεξ/πολης και η χρήση του από τον Αμερικανικό στρατό, θα προσθέσει μεγάλο φόρτο εργασίας και θα απαιτηθούν επιπλέον ανθρώπινοι πόροι.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ως άνω δεδομένα, κρίνεται αναγκαίο να υλοποιηθούν τα αιτήματα όπως αυτά μου εξέφρασε το Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης, τα οποία αφορούν :
●▪Την παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την οµαλοποίηση-επιτάχυνση της διαδικασίας μεταγωγής και παράδοσης των µεταναστών προς αποσυμφόρηση της ήδη επιβαρυµένης κατάστασης.
●▪Την ενίσχυση του Κ.Λ. Αλεξανδρούπολης και του Α΄ Λ/Τ Σαμοθράκης με προσωπικό, προσωρινά μέσω αποσπάσεων και µακροπρόθεσμα μέσω αύξησης και πλήρωσης της οργανικής δύναμης καθώς η υπάρχουσα δύναμη δεν επαρκεί.
●▪Την διακοπή των αποσπάσεων στελεχών της Υπηρεσίας του Λ.Σ. και των Υπηρεσιών υπαγωγής αυτών προς ενίσχυση άλλων Λιµενικών Αρχών.
●▪Και τέλος, την ενίσχυση των πληρωμάτων των πλωτών της Υπηρεσίας του Λ.Σ.
Σε αυτές τις κρίσιμες μέρες, όπου δοκιμάζεται ο ακριτικός Έβρος και τα σμαράγδια του Ν/Α & Β/Α Αιγαίου, είναι ζωτικής σημασίας το Υπουργείο να σκύψει με ιδιαίτερη προσοχή σε όλους αυτούς τους ήρωες που με σημαία το εθνικό φρόνημα, θωρακίζουν τα χερσαία και ελέγχουν τα θαλάσσια σύνορα.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Ασφαλιστικές εισφορές: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια Δεκεμβρίου

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Δεκεμβρίου 2021 για ελεύθερους...

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ