Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης (βίντεο)

Το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία του φάρου της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Συλλόγου καρκινοπαθών “ΣυνεχίΖΩ”, στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Μήνα για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τον καρκίνο αυτό.

Χορηγούμενη

Η Τασούλα Σπυρίδου, είπε ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι ένας “άβολος καρκίνος” ο πέμπτος σε συχνότητα στην Ευρώπη και θα πρέπει να μάθουμε να μιλάμε γι’ αυτόν, ειδικά όταν αφορά τους άνδρες.

Εκείνο που θα πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας, είναι πως κάθε 4 λεπτά γίνεται και μια διάγνωση αυτού του καρκίνου σε κάποιον συνάνθρωπό μας στην Ευρώπη.

Ωστόσο αν δεν διαγνωσθεί έγκαιρα έχει πολύ κακή εξέλιξη, ενώ αν τον “προλάβουμε” έχει θετική εξέλιξη κατά 95%.

Στόχος στην συγκεκριμένη εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν πολλές γυναίκες και δεκάδες παιδιά η ενημέρωση του κόσμου για τον συγκεκριμένο καρκίνο, για τα συμπτώματα που θα πρέπει να τον ανησυχήσουν και να τον κινητοποιήσουν να επισκεφθεί τον γιατρό.

Στο τέλος της εκδήλωσης δεκάδες πορτοκαλί μπαλόνια ταξίδεψαν στον ουρανό της Αλεξανδρούπολης, και εκατοντάδες σαπουνόφουσκες που έφτιαξαν τα παιδιά για να στείλουν το μήνυμα παντού.

Δείτε την εκδήλωση και όσα δήλωσε η Τασούλα Σπυρίδου πρόεδρος του συλλόγου «ΣυνεχίΖΩ» για την εκδήλωση: