Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΕορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων στο Δέλτα Έβρου με μαθητές των Φερών

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων στο Δέλτα Έβρου με μαθητές των Φερών

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης πραγματοποίησε και φέτος εκδηλώσεις, στις 11 και 12 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου, με τη συμμετοχή μαθητών από το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Φερών.

Η 2α Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η «Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων» και εορτάζεται κάθε χρόνο με στόχο την ευαισθητοποίηση για την προστασία και συνετή χρήση των υγροτόπων. Φέτος το θέμα του εορτασμού ήταν αφιερωμένο στην κλιματική αλλαγή και είχε τίτλο: «Δεν είμαστε ανίσχυροι στη μάχη με την κλιματική αλλαγή».

Οι μαθητές παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την παρουσίαση που έγινε σχετικά με τη μεγάλη αξία των υγροτόπων, το ρόλο τους ως «προστάτες» από ακραία καιρικά φαινόμενα (απόρροια της κλιματικής αλλαγής), καθώς και για την αδιαμφισβήτητη αξία τους για πολλά είδη φυτών και ζώων, αλλά και για τον άνθρωπο.

Παράλληλα συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες (κατασκευή μάσκας και κονκάρδας με ζώα του υγροτόπου, καθώς και σε διαγωνισμό με αναμνηστικά δώρα)!

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου ευχαριστεί όλους τους μαθητές για τον ενθουσιασμό που έδειξαν και για το ενδιαφέρον τους για το Δέλτα Έβρου και τις πολλαπλές αξίες και λειτουργίες του που ωφελούν όλους μας, όπως επίσης και τους εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξή τους!

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Εξαφάνιση του Χυτούδη – Περούδη Χαράλαμπου – Χρυσοβαλάντη στην Αθήνα

Ο Χυτούδης – Περούδης Χαράλαμπος – Χρυσοβαλάντης, 37 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή της πλατείας...

Αλεξανδρούπολη: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην ανατολική είσοδο -video

Στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην ανατολική...

Αλεξανδρούπολη: Εγκαταλείφθηκε το εμβληματικό έργο τηλεθέρμανσης Φερών – 10 εκατ. ευρώ για άλλα έργα

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της εταιρείας «ΤΑΡ AG» ενέκρινε...

Διαγωνισμός: Κερδίστε εισιτήρια για την παράσταση “Ο Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων” στο Θέατρο Αλτιναλμάζη

Ο Ελλάδα 104 σας χαρίζει εισιτήρια για τη θεατρική παράσταση «Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων»...

Παρόμοια