Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
34.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠεριφερεια ΑΜ-θ6,9 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες...

6,9 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας για όλους

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει κονδύλια ύψους 6.964.669 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για τη λειτουργία του συνόλου των Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ) της Περιφέρειας.

Σκοπός ίδρυσης των ΤΟΜΥ είναι να παρέχουν ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στον γενικό πληθυσμό, και ιδιαίτερα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αποσυμφορώντας τα νοσοκομεία και συμβάλλοντας στη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία.

Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προβλέπεται η συγκρότηση συνολικά 17 ΤΟΜΥ, από τις οποίες πέντε λειτουργούν ήδη (δύο στην Κομοτηνή και από μία σε Καβάλα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη). Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας θα καλύψει για διάστημα τριών ετών τμήμα του κόστους απασχόλησης του προσωπικού, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι τα 12 άτομα για κάθε ΤΟΜΥ.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος και η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κυριακή Αλατζά επισκέφθηκαν την 1η ΤΟΜΥ Κομοτηνής, συνομίλησαν με το προσωπικό της δομής και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της από τους ιατρούς κ. Απόστολο Μανούδη και κ. Μετίν Μουσταφά.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Παρόμοια