fbpx
21.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Νεοχώρι

- Χορηγούμενη-

Το εσπέρας της Δευτέρας, 12ης του μηνός Νοεμβρίου ε.ε., παραμονή της εορτής επί τη μνήμη του Ιερού Χρυσοστόμου, εγένοντο τα θυρανοίξια του μοναδικού στην περιοχή του Έβρου και γενικότερα της Θράκης Ευκτηρίου Οίκου, που είναι αφιερωμένος εις τιμήν και μνήμην του Μεγάλου αυτού Πατρός και Διδασκάλου της Εκκλησίας μας.

Της τελετής των Θυρανοιξίων του νεοπαγούς Παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου εις το ισόγειο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Αθανασίου Νεοχωρίου – Ορεστιάδος προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Ο Σεβασμιώτατος μετά τον αγιασμό των θυρανοιξίων χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού και σχολιάζων το γεγονός, αφού πρώτα συνεχάρη τον εφημέριο και τους κατοίκους της ενορίας για την φιλότιμη προσπάθειά τους, τόνισε· «…η Εκκλησία δεν είναι μουσείο, αλλά νοσοκομείο, ένας ζωντανός οργανισμός στον οποίο μπορούμε να βρούμε όλοι παρηγοριά, στοργή και ελπίδα…».

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Badminton: Με 4 χάλκινα στις αποσκευές του επέστρεψε ο Εθνικός από...

Πανελλήνιο Κ17 στη Λιβαδειά μόνο περηφάνεια για τα αστέρια μας!!!Ο Εθνικός συμμετείχε με τους εξής αθλητές:Βραχιώλιας ΓιάννηςΚάβουρας ΓιώργοςΓιαντσελιδη ΚωνσταντίαΚρομμυδα ΠαναγιώταΟικονόμου Ελευθερία! Κατέκτησαν 4 χάλκινα μετάλλια...