Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΚομοτηνή: Φοβόταν να γυρίσει σπίτι γιατί δεν συγκέντρωνε αρκετά χρήματα από επαιτεία

Κομοτηνή: Φοβόταν να γυρίσει σπίτι γιατί δεν συγκέντρωνε αρκετά χρήματα από επαιτεία

Η ιστορία του 9χρονου που δεν έχει πάει ποτέ σχολείο

Τον ανήλικο γιο τους άφηναν να περιπλανιέται μόνος και αβοήθητος στην Κομοτηνή, τις νυχτερινές ώρες Τετάρτης προς Πέμπτη την προηγούμενη εβδομάδα, η μητέρα και ο πατέρας, που συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης «συνελήφθησαν την 6-9-2018 το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί, μια 30χρονη και ένας 25χρονος, διότι, νυχτερινές ώρες της 5/6-9-2018, σε κεντρικό σημείο της πόλης της Κομοτηνής, βρέθηκε μόνος και αβοήθητος ο ανήλικος γιος τους, ηλικίας 9 ετών».

Η υπόθεση όμως έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, σύμφωνα με την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Την αστυνομία ενημέρωσε ένας δημότης της πόλης, ο οποίος είδε το 9χρονο αγόρι μόνο του, στις 12:15 το βράδυ, στην παιδική χαρά πλατείας, εμφανώς καταβεβλημένο και ταλαιπωρημένο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του 9χρονου, φοβόταν να γυρίσει σπίτι του γιατί αν δεν συγκέντρωνε αρκετά χρήματα από επαιτεία, τον περίμενε ξύλο από τον σύντροφο της μητέρας του, ο οποίος σε κανένα επίσημο έγγραφο δεν φαίνεται να παρουσιάζεται ως νόμιμος πατέρας. Ο ίδιος φαίνεται πως συστηματικά κακοποιούσε το ανήλικο με μεταλλικό εξάρτημα σόμπας.

Ο μικρός μάλιστα όχι μόνο δεν ήθελε να ζητιανεύει, αλλά είχε ζητήσει πολλές φορές από την μητέρα και τον σύντροφό της να τον στείλουν στο σχολείο αλλά εκείνοι δεν του το επέτρεπαν, και έτσι στα εννιά του χρόνια δεν έχει μπει ποτέ σε σχολική αίθουσα.

Η οικογένεια είναι πολυμελής (με εννιά παιδιά) Ρομά, από το Δροσερό Ξάνθης και ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετακινούνται από πόλη σε πόλη. Από το 2010 κιόλας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες Ξάνθης, έχουν υπάρξει εκθέσεις ακαταλληλότητας του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά, όπως και καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της μητέρας. Μητέρα και σύντροφος έχουν άλλωστε απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές αρχές Ξάνθης και Καβάλας, τώρα και της Ροδόπης.

Πρωτοφανές ήταν και το περιστατικό εγκατάλειψης ανήλικου τέκνου, από πλευράς μητέρας, όταν το 2015 είχε αφήσει την γεννηθείσα το 2004 κόρη της δίπλα σε ένα περίπτερο, εγκαταλείποντάς την. Τόσο για τη συγκεκριμένη όσο και για άλλες υποθέσεις, έχουν υπάρξει συνολικά τρεις καταδικαστικές υποθέσεις εις βάρος της μητέρας, από τα δικαστήρια Καβάλας και Κομοτηνής.

Και δεύτερο ανήλικο παιδί απομακρύνθηκε από την οικογένεια

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών πλέον συνεχίζει την έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν όλα τα παιδιά της οικογένειας και να απομακρυνθούν από αυτήν. Ύστερα από την περίπτωση του 9χρονου, και ένας 5χρονος γιος της οικογένειας απομακρύνθηκε από αυτήν, ενώ αναζητούνται και τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία φαίνεται πως έχουν κρύψει η μητέρα και ο σύντροφός της είτε σε συγγενείς είτε σε γνωστούς.

Τα δύο παιδιά φιλοξενούνται προσωρινά στο Σισμανόγλειο, ελλείψει ενδιάμεσης δομής φιλοξενίας, μέχρι να βρεθεί ένα μόνιμο ίδρυμα που θα τα δεχθεί.

Sourcexronos.gr

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Εξαφάνιση του Χυτούδη – Περούδη Χαράλαμπου – Χρυσοβαλάντη στην Αθήνα

Ο Χυτούδης – Περούδης Χαράλαμπος – Χρυσοβαλάντης, 37 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή της πλατείας...

Αλεξανδρούπολη: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην ανατολική είσοδο -video

Στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην ανατολική...

Διαγωνισμός: Κερδίστε εισιτήρια για την παράσταση “Ο Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων” στο Θέατρο Αλτιναλμάζη

Ο Ελλάδα 104 σας χαρίζει εισιτήρια για τη θεατρική παράσταση «Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων»...

Αλεξανδρούπολη: Εγκαταλείφθηκε το εμβληματικό έργο τηλεθέρμανσης Φερών – 10 εκατ. ευρώ για άλλα έργα

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της εταιρείας «ΤΑΡ AG» ενέκρινε...

Παρόμοια