Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
22.7 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓυναίκα - ΠαιδίΤο μυστικό για να μη μυρίζει άσχημα ο νεροχύτης

Το μυστικό για να μη μυρίζει άσχημα ο νεροχύτης

Από τα πιο άσχημα πράγματα που έχει να αντιμετωπίσει μία νοικοκυρά στην κουζίνα, είναι η δυσάρεστη μυρωδιά που μπορεί να προέρχεται από τον νεροχύτη.

Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε λύσεις με ισχυρά χημικά παρασκευάσματα από το εμπόριο, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτές τις οσμές. Αυτό που ξεχνούν, σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι, αυτά τα χημικά επηρεάζουν αρνητικά και σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα των υπόγειων υδάτων.

Με τον απλό τρόπο που ακολουθεί μπορείτε να πετύχετε «με έναν σμπάρο δυό τριγώνια», αφού και προστατεύετε τη Φύση, αλλά παράλληλα απομακρύνετε και την δυσωδία από την κουζίνα σας.

Τί θα χρειαστείτε:

1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας

Τι να κάνετε:

Ζεστάνετε τον χυμό λεμονιού και προσθέστε το μέσα στη σόδα για να διαλυθεί καλά. Κάντε το αυτό αργά, επειδή θα υπάρχει κάποια αντίδραση με την μορφή αφρού, μεταξύ σόδας και χυμού.

Στη συνέχεια ρίξτε το διάλυμα σιγά-σιγά μέσα στο νεροχύτη. Περιμένετε 10 λεπτά για να απορροφήσει όλες τις ακαθαρσίες και στη συνέχεια ρίξτε ζεστό νερό.

Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να καθαρίσετε όλες τις αποχετεύσεις στο σπίτι (π.χ. στο μπάνιο ή στις υδροροές στο μπαλκόνι) και να αφαιρέστε όλες τις μυρωδιές. Αντί για χυμό λεμονιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλκοολούχο ξύδι.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην ανατολική είσοδο -video

Στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην ανατολική...

Εξαφάνιση του Χυτούδη – Περούδη Χαράλαμπου – Χρυσοβαλάντη στην Αθήνα

Ο Χυτούδης – Περούδης Χαράλαμπος – Χρυσοβαλάντης, 37 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή της πλατείας...

Η επίσημη ανακοίνωση της Τροχαία για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Την 18-8-2025 και περί ώρα 11.55΄, στο 537,5ο χλμ. της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής -...

Παρόμοια