ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΤω Χριστώ σε άμωμον προσαγαγών θύμα

Τω Χριστώ σε άμωμον προσαγαγών θύμα

Την πρώτη Κυριακή του μηνός Νοεμβρίου τιμήθηκε, εκ μεταθέσεως, η μνήμη του Οσιομάρτυρος αγίου Ιακώβου του νέου και των μαθητών του Ιάκωβου του Διακόνου και Διονυσίου του Μοναχού, που μαρτύρησαν στο Διδυμότειχο και τελειώθησαν στην Αδριανούπολη την 1η Νοεμβρίου 1519.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επ´ ευκαιρία της μνήμης των αγίων ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου, στον αύλειο χώρο του οποίου, κατά παράδοση, φυλακίσθησαν οι άγιοι και όπου φυλάσσεται απότμημα των ιερών λειψάνων τους.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για τους Οσιομάρτυρές, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι είναι «πρότυπα αρετής, ομολογητές της πίστεως, μάρτυρες της αληθείας και γνήσιοι φίλοι του Χριστού» και κάλεσε τους πιστούς στην εποχή αυτή της άρνησης να εμπνευσθούν από το άγιο παράδειγμά τους.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια