Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
30.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΚαθημερινάΚαιρόςΜε βροχές και καταιγίδες η 28η Οκτωβρίου

Με βροχές και καταιγίδες η 28η Οκτωβρίου

Μετά το «Δαίδαλο», το ισχυρό βαρομετρικό που έφερε βροχές και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο 28 Οκτωβρίου.

Με σημαίες και… ομπρέλες αναμένεται να κάνουν φέτος παρέλαση πολλοί μαθητές, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, από το Σάββατο ανήμερα της εθνικής επετείου αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή του:
«Μπορεί οι βροχές που έπληξαν τις περισσότερες περιοχές της χώρας και που προκλήθηκαν από τον «Δαίδαλο» να αποτελούν παρελθόν, όμως με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, διαφαίνεται μια νέα μεταβολή του καιρού ανήμερα του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου.

Η μεταβολή θα είναι εξπρές και δεν θα συνοδεύεται από ισχυρά φαινόμεναΑπό το πρωί του Σαββάτου και μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, όπως χαρακτηριστικά βλέπετε στον 1ο χάρτη, ο καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και σε περιοχές των Επτανήσων. Οι βροχές που θα εκδηλωθούν θα είναι κυρίως τοπικές και όχι γενικευμένες και κατά βάση δεν θα προβληματίσουν. Το αρνητικό όμως είναι, ότι πολλά από τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια της χώρας (αλλά και τοπικά στα Δωδεκάνησα), θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια των παρελάσεων.

Μετατόπιση των φαινομένων μετά το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια
Μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας, οι βροχοπτώσεις θα σταματήσουν και έτσι θα επικρατήσει καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις και ειδικά στα βορειοδυτικά θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Τα όποια φαινόμενα θα απασχολούν κατά τη διάρκεια του 2ου μισού της ημέρας της πιο ανατολικές και νότιες περιοχές, όπως βλέπετε με λεπτομέρεια στον 2ο χάρτη.
Άρα, από το μεσημέρι προς απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια, ο καιρός θα είναι άστατος (τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες) κυρίως στη Θράκη, στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, στην Πελοπόννησο αλλά και σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), της Εύβοιας και των Σποράδων.

Παρελάσεις με μικρή πιθανότητα για βροχή στη Θεσσαλονίκη
Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης θα βρέξει τοπικά νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Προς το μεσημέρι φαίνεται ότι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά και έτσι τα όποια φαινόμενα θα απασχολούν τις περιοχές τις Χαλκιδικής. Νομίζω, ότι κατά τις 11 πμ που θα λαμβάνουν χώρα οι παρελάσεις, μπορεί κατά περιόδους να επικρατεί συννεφιά αλλά η πιθανότητα από εκεί και στη συνέχεια να βρέξει είναι πολύ μικρή.

Στην Αθήνα οι βροχές θα έρθουν μετά τις παρελάσεις
Αντίθετα, στην Αθήνα, θα καταστεί ο καιρός άστατος (τοπικές βροχές) σταδιακά από τις 11-12 το μεσημέρι και στη συνέχεια. Αυτό σημαίνει, ότι στις περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής οι παρελάσεις θα γίνουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Πάντως από το μεσημέρι και στη συνέχεια που θα εκδηλώνονται κατά τόπους και κατά περιόδους τοπικές βροχές, δεν θα προβληματίσουν, ενώ, από αργά το βράδυ και στη συνέχεια οι όποιες βροχές θα σταματήσουν».

 

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

POP UP! Κουλ: Το κρασί της Θράκης… αλλιώς, στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου

Στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης, ο πεζόδρομος του Ταχυδρομείου μεταμορφώθηκε...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

Παρόμοια