Δύο διακινητές συνελήφθησαν χθες, Σάββατο 13 Ιουνίου, σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, καθώς εντοπίστηκαν να προωθούν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες, σε δύο διαφορετικές υποθέσεις.
Στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν έναν ημεδαπό διακινητή. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς να διαθέτει άδεια ικανότητας οδήγησης και μετέφερε πέντε μη νόμιμους μετανάστες προς την ενδοχώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης. Ο άνδρας φέρεται να μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.
Από τις αστυνομικές αρχές κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά, καθώς και χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις διενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Σαπών.



























