ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΒ2Β επαφές στην Αλεξανδρούπολη για την προβολή της Σαμοθράκης σε ξένες τουριστικές...

Β2Β επαφές στην Αλεξανδρούπολη για την προβολή της Σαμοθράκης σε ξένες τουριστικές αγορές

Σημαντικές επαφές για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Σαμοθράκης πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του «Exclusive Greek Tourism Workshop», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Παναγιώτης Αρχοντής.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Σαμοθράκης, Τριαντάφυλλος Μαματσόπουλος, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο στις συναντήσεις με ξένους τουριστικούς πράκτορες.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη και συγκέντρωσε δέκα τουριστικούς πράκτορες από την Αυστρία, τη Γερμανία, την Τσεχία, την Πολωνία και τη Μολδαβία, με στόχο τη γνωριμία τους με το τουριστικό προϊόν της Θράκης και τη διερεύνηση νέων συνεργασιών.

Κατά τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις, παρουσιάστηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Σαμοθράκης, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει το νησί, καθώς και οι υπηρεσίες των επιχειρήσεων-μελών του Συλλόγου. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών με τουριστικές αγορές του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η Σαμοθράκη, καθώς αρκετοί από τους συμμετέχοντες πράκτορες αναζητούν νέους προορισμούς για τους πελάτες τους, μετά τις αλλαγές που καταγράφονται στις αγορές της Μέσης Ανατολής εξαιτίας των πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων.

Πολλοί από τους επαγγελματίες του τουρισμού ζήτησαν πρόσθετο ενημερωτικό υλικό και παρουσιάσεις για το νησί, προκειμένου να εξετάσουν περαιτέρω τη δυνατότητα ένταξής του στα τουριστικά τους προγράμματα. Ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Σαμοθράκης ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την επικοινωνία μαζί τους, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της δράσης, ο Σύλλογος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού για την πρόσκληση συμμετοχής και τη διοργάνωση μιας σημαντικής πρωτοβουλίας εξωστρέφειας για την περιοχή.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια