Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, 2025
6.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑστυνομικαΣυνελήφθησαν 3 ημεδαποί που διέπραξαν απάτες σε βάρος πολιτών στην Καβάλα

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί που διέπραξαν απάτες σε βάρος πολιτών στην Καβάλα

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας εξιχνιάστηκαν άμεσα τρεις περιπτώσεις απατών σε βάρος πολιτών, που διαπράχθηκαν πρωινές ώρες της 28-8-2025 στην Καβάλα.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, εκ των οποίων δύο ανήλικοι, για απάτη, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο συνεργό τους, κατηγορούμενο για το ίδιο αδίκημα.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης και έπειτα από επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας εντόπισαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας (28-8-2025) σε περιοχή της Μαγνησίας οι τρεις δράστες που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθησαν.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τους παθόντες, προσποιούμενοι τους λογιστές και προφασιζόμενοι είτε ότι προκύπτει οικονομική εκκρεμότητα στην Εφορία είτε ότι δικαιούνται επιστροφή φόρου, απαίτησαν χρήματα και κοσμήματα για την υποτιθέμενη καταγραφή τους και με το πρόσχημα ότι θα τα επέστρεφαν, εξαπάτησαν τα θύματά τους.

Οι δράστες με την παραπάνω μεθοδολογία κατάφεραν να πείσουν σε δύο περιπτώσεις, δύο ηλικιωμένες ημεδαπές να παραδώσουν χρήματα και κοσμήματα σε συνεργό που μετέβη στις οικίες τους και συγκεκριμένα από τη μία παθούσα -45.000- ευρώ και κοσμήματα, αξίας -3.000- ευρώ και από την έτερη παθούσα  κοσμήματα, αξίας -5.000- ευρώ, ενώ σε μία ακόμη περίπτωση με τον ίδιο τρόπο απέσπασαν διάφορα κοσμήματα, ο νόμιμος ιδιοκτήτης των οποίων αναζητείται.

Από την κατοχή των δραστών και το εσωτερικό του οχήματος, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα χρήματα, κατασχέθηκαν -45.000- ευρώ και κοσμήματα, που αποδόθηκαν στις ηλικιωμένες παθούσες, καθώς επίσης το χρηματικό ποσό των -700- ευρώ, κινητά τηλέφωνα και επιπλέον κοσμήματα – τιμαλφή, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Κατασχέθηκε επίσης το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στον «χάρτη» παρακολούθησης ραδιενεργών ουσιών στο πόσιμο νερό

Χειροπιαστή βελτίωση στην προστασία της υγείας των πολιτών από τη μακροχρόνια έκθεση σε ραδιολογικούς...

Φέρες Έβρου: 58χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του – Εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτοχειρίας

Θλίψη προκαλεί το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Οκτωβρίου σε...

Κομοτηνή: Συνελήφθη ημεδαπός με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για απάτη

Στην Κομοτηνή, τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου 2025, αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή – Αναπτυξιακές και Ενεργειακές πρωτοβουλίες στη Θράκη

Η Αλεξανδρούπολη και η Κομοτηνή ετοιμάζονται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την...

Παρόμοια