Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας και Αλεξανδρουπόλεως, η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 8 εκτελεσμένους στο Σουφλί από τους Ναζί κατακτητές στις 28 Ιουνίου του 1944.
Στην σεμνή εκδήλωση μίλησε η Δραμανίδου Νίκη μέλος της Τ.Ε. Έβρου και Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης εκλεγμένη με την Λαϊκή Συσπείρωση. Στην ομιλία της ανάμεσα σε άλλα ανέφερε τα εξής: «Συμπληρώνονται φέτος 81 χρόνια από την μαύρη εκείνη μέρα που οι ΝΑΖΙ κατακτητές συνεχίζοντας τις θηριωδίες σε όλη τη χώρα και στην περιοχή μας σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους Εβρίτες και να περιορίσουν την ραγδαία ανάπτυξη του αντιστασιακού κινήματος εκτέλεσαν σε δημόσια θέα και στο σημείο που βρισκόμαστε 8 πατριώτες αγωνιστές».


Παρακάτω ανέφερε: «Αμέτρητες είναι οι ηρωικές στιγμές που γράφτηκαν σε όλη την χώρα, αλλά και στην περιοχή μας, που υπήρξε η πρώτη περιοχή που απελευθερώθηκε σε όλη την Ελλάδα από τις δυνάμεις του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ. Την απελευθέρωση την κέρδισε ο λαός με το αίμα του, με τεράστιες θυσίες, δεν του την χάρισε κανένας, με μπροστάρη, εμπνευστή και καθοδηγητή το ΚΚΕ… Πάνω από 500.000 ήταν οι νεκροί στη διάρκεια της τετράχρονης ναζιστικής κατοχής, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές από τις λεηλασίες και τις καταστροφές περιουσιών, του εθνικού πλούτου».
Για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα είπε: «Σήμερα ο λυσσαλέος ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τη μοιρασιά του πλούτου των λαών και για την κυριαρχία οδηγεί σε νέους πολέμους, απειλές αφανισμού, γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Κι αν μέχρι τώρα ζούμε την ιμπεριαλιστική ειρήνη τους ήρθε η ώρα και για ακόμη μεγαλύτερη επέκταση του ιμπεριαλιστικού τους πολέμου με όπλα υπερσύγχρονης τεχνολογίας.
Στον πόλεμο του Ισραήλ και των ΗΠΑ με το Ιράν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί τους – ανάμεσά τους και η Ελλάδα – έσπευσαν να δηλώσουν «ετοιμότητα», να επιβεβαιώσουν την «αξιοπιστία» τους ως σύμμαχοι.
Όμως αυτή η «αξιοπιστία» πληρώνεται σε ευρώ και αίμα. Με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, που βλέπει την ακρίβεια να τον στραγγαλίζει. Με εμπλοκή της χώρας σε νέες εστίες έντασης. Με νησιά που μετατρέπονται σε βάσεις εκστρατείας. Με εργαζόμενους που δουλεύουν για να πληρώνουν «Ραφάλ», φρεγάτες και έξοδα ΝΑΤΟικών «αναβαθμίσεων» και την Ελλάδα ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο σε βάρος άλλων λαών, και ταυτόχρονα στόχο αντιποίνων», ενώ έκλεισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν όραμα, πνοή και ελπίδα στους αγώνες τους. Στην ατζέντα των αγώνων τους για τα καθημερινά προβλήματα του μισθού, της σύνταξης, της απόλυσης, της υγείας της παιδείας, πρέπει να σημαδέψουν στην καρδιά τον αντίπαλό τους που είναι τα μονοπώλια. Να βάλουν στο προσκήνιο το ζήτημα αλλαγής τάξης στην εξουσία. Φτάνουν πια οι αυταπάτες Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα και προοπτική μέσα στις μυλόπετρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα και προοπτική με την ανασύνταξη του αστικού πολιτικού συστήματος που ψάχνει πάλι δεκανίκια στην χρεοκοπημένη σοσιαλδημοκρατία ή σε προσωποπαγείς σχηματισμούς που απλά θορυβούν μέσα στα πλαίσια του συστήματος. Αποδέσμευση για να μπορεί η χώρα μας να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έχει. Το αίτημα για άλλο δρόμο ανάπτυξης πρέπει να μπει στην ημερήσια διάταξη: Κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι , ο αγρότης να πληρώνεται τον ιδρώτα του, ο νέος να έχει επιλογές και κίνητρο να μείνει στον τόπο που γεννήθηκε. Να κάνει οικογένεια και να ξέρει ότι το παιδί του θα έχει σχολείο να πηγαίνει, θα έχει πρόσβαση στην υγεία και θα μπορεί να αξιοποιεί τον ελεύθερο του χρόνο δημιουργικά και στην πόλη και στο χωριό».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων από τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ και την Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ.
Αλεξανδρούπολη 6 Ιουνίου