Πέμπτη, 17 Ιουλίου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠεριφερεια ΑΜ-θΚαταδικάζουν την τουρκική πρόκληση οι σύλλογοι Καβάλας

Καταδικάζουν την τουρκική πρόκληση οι σύλλογοι Καβάλας

Με αίσθημα βαθιάς αγανάκτησης και έντονης ανησυχίας, οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Καβάλας εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην πρόσφατη προκλητική ενέργεια από πλευράς Τουρκάλας δημοσιογράφου, η οποία, όπως καταγγέλλεται, επιχείρησε να διαστρεβλώσει την ιστορική αλήθεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Η παρουσία Τούρκων δημοσιογράφων στην Καβάλα, με στόχο τη στοχοποίηση της πινακίδας που τιμά τη μνήμη των θυμάτων της εισβολής του 1974, θεωρείται από τους συλλόγους ως προσβλητική ενέργεια και πρόκληση ενάντια στη μνήμη και την ιστορική δικαιοσύνη.

Ένα σύμβολο μνήμης, όχι απειλή
Η εν λόγω πινακίδα έχει τοποθετηθεί εδώ και χρόνια από τον Σύλλογο Κυπρίων Νομού Καβάλας, ως φόρος τιμής στα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Τοποθετημένη σε δημόσιο χώρο της πόλης, δεν συνιστά απειλή ή πρόκληση, αλλά μια υπενθύμιση του πόνου, της απώλειας και του δίκαιου αγώνα των Κυπρίων.

Η εικόνα της ματωμένης κατεχόμενης Κύπρου και η φράση «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» συμβολίζουν τον διαρκή αγώνα για μια ελεύθερη, ειρηνική και ενωμένη Κύπρο, απέναντι στην παράνομη κατοχή και τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις.

Αλληλεγγύη και ξεκάθαρο μήνυμα
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Καβάλας δηλώνουν απερίφραστη στήριξη στον Σύλλογο Κυπρίων του νομού, τονίζοντας ότι τέτοιες προσπάθειες παραχάραξης της ιστορίας και αποσταθεροποίησης του κοινωνικού ιστού δεν θα γίνουν ανεκτές.

Με ενότητα και αποφασιστικότητα, οι σύλλογοι ξεκαθαρίζουν πως η μνήμη δεν σβήνεται και πως ο σεβασμός στην ιστορική αλήθεια είναι αδιαπραγμάτευτος.

Πηγή: https://www.enanews.gr

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Σοβαρό τροχαίο με πατίνι στην Αλεξανδρούπολη: Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όταν δύο ανήλικοι με πατίνι συγκρούστηκαν με Ι.Χ. Το περιστατικό,...

Τέσσερις νέες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα ετοιμάζουν οι ΗΠΑ: Σε ποια νησιά θα δημιουργηθούν

Σε σημαντική ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στην Ελλάδα ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι Ηνωμένες...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Νεκρός ένας 45χρονος μετά από σύγκρουση με ΙΧ φορτηγό 73χρονου Βούλγαρου

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (15/07) στην Εγνατία Οδό, πριν τα διόδια...

Τροχαίο με εμπλοκή στρατιωτικού οχήματος στο Σουφλί

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, 13 Ιουλίου, στον κάθετο άξονα Ορμενίου-Αρδανίου, λίγο...

Παρόμοια