Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2025
29.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΗ. Δαστερίδης: "Λάβαμε την τελική έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας για τη...

Η. Δαστερίδης: “Λάβαμε την τελική έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας για τη σύσταση «Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου»”

“Τον Μάιο του 2023 έλαβα εντολή από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, να λύσω ένα χρόνιο πρόβλημα των συμπολιτών ψαράδων που δραστηριοποιούνται στο αλιευτικό καταφύγιο της Μαΐστρου.

Ξεκίνησα μια σειρά επαφών με προέδρους Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων προκειμένου να βρω τον άμεσο και σωστό τρόπο νομιμοποίησης ενός ορφανού αλιευτικού καταφυγίου όπως αυτό της Μαΐστρου.

Γνωρίζοντας τον Ρούσο Άγγελος, πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, όπως επίσης των στρατηγό τοπογράφο μηχανικό Μακρίδη Γεώργιο όλα πήρανε τον δρόμο τους.

Κατέθεσα πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την λήψη απόφασης σύστασης «Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου» όπου μετά από τρείς προσπάθειες υπερψηφίστηκε το θέμα!!!

Ταυτόχρονα έγινε η οριοθέτηση του χώρου ευθύνης αρχίζοντας από τις εκβολές του Δέλτα Έβρου έως τα όρια του Δήμου Αλεξανδρούπολης περιοχής Μεσημβρίας!

Την 07/01/2025 λάβαμε την τελική έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Λιμενικής πολιτικής έγκρισης όλων των διαδικασιών και συνέχισης αυτών!!!

Ανοίγουν νέοι ορίζοντες στον Δήμο Αλεξανδρούπολης με πρόταση που θα κατατεθεί στο ΔΣ χαρακτηρισμού ως χώρου αλιευτικού καταφυγίου στο Δέλτα Έβρου( περιοχή τουριστικό περίπτερο) όπως επίσης χαρακτηρισμού της περιοχής Μεσημβρίας( σημείο Σκορπιός) επίσης ως αλιευτικό καταφύγιο προκειμένου να ενταχθούν σε προγράμματα αξιοποίησης των περιοχών!!!

Οι δημότες ψαράδες και μή, αξίζουν καλύτερες συνθήκες και γι’ αυτό προσπαθούμε!!!”

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του Ηλία Δαστερίδη.

Αξίζει να αναφέρουμε πως πριν λίγες ημέρες ο ίδιος μαζί με τον βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας είχαν επισκεφθεί το λιμανάκι της Μαΐστρου και συζήτησαν για όλα τα παραπάνω με τους ψαράδες που δραστηριοποιούνται εκεί.

https://www.facebook.com/reel/569578509303113

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών μέσω Έβρου: Στις 4.000 ευρώ η «ταρίφα» για τη μεταφορά τους από την Τουρκία

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, διεθνική εγκληματική οργάνωση,...

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας απεγκλώβισε τον οδηγό ταξί που έπεσε στο λιμανάκι της Μάκρης

Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούποληςεκφράζει δημόσια τα θερμά της συγχαρητήρια προς το μέλος...

Κανονική πολιτική ταυτότητα αποκτούν πλέον οι ένστολοι: Τέλος στην υποχρεωτική χρήση των υπηρεσιακών δελτίων

Κανονική πολιτική ταυτότητα αποκτούν πλέον όλοι όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα...

Παρόμοια