Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
20.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠεριφερεια ΑΜ-θΣυμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Food & Drinks 2024

Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Food & Drinks 2024

Στην έκθεση Food & Drinks 2024 συμμετείχε με περίπτερο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Η έκθεση αυτή αποτελεί μετεξέλιξη της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών (ΔΕΤΡΟΠ), η οποία διοργανωνόταν παλαιότερα. Στην Food & Drinks 2024 συμμετείχαν τόσο μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας, όσο και από μόνες τους σημαντικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων και των ποτών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τελέστηκαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Τσιάρας, ενώ τη διοίκηση της Περιφέρειας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δρ Θ. Μαρκόπουλος, ο οποίος χαιρέτησε και την εκδήλωση. Επίσης στα εγκαίνια και στην έκθεση παρόν ήταν και ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Σ. Παπαδόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε σχετικά με την έκθεση Food & Drinks 2024 και την συμμετοχή της Περιφέρειας: «Αποτελεί υποχρέωσή μας, η συμμετοχή σε εκθέσεις και γενικότερα σε δραστηριότητες που προβάλλουν τα προϊόντα της περιοχής. Είμαστε βέβαιοι για την ποιότητα και για τις δυνατότητες των προϊόντων μας στον «στίβο» τόσο της ελληνικής, όσο και των διεθνών αγορών. Επίσης, εμπιστευόμαστε τους παραγωγούς αυτών των προϊόντων μας, τόσο στον χώρο της πρωτογενούς παραγωγής, όσο και της μεταποίησης και για αυτό θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την στήριξη και την προώθηση των προϊόντων αυτών, τόσο στον χώρο των τροφίμων, όσο και στον χώρο των οίνων και ευρύτερα των ποτών.».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Δρ Θ. Μαρκόπουλος ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Είμαστε σίγουροι ότι τα προϊόντα της Περιφέρειάς μας όπως και τα προϊόντα όλης της χώρας μας μπορούν να πετύχουν μία καλύτερη θέση στις αγορές. Νομίζω ότι γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια από τους παραγωγούς στην Περιφέρειά μας. Στο πλαίσιο αυτό καταβάλλεται μία μεγάλη προσπάθεια αφενός για την πιστοποίηση της ποιότητας, ώστε αυτή η διαβεβαίωση της σταθερής ποιότητας να φθάνει στον καταναλωτή, αλλά και αφετέρου, ώστε να έχουμε μία όσο το δυνατόν ισχυρότερη σύνδεση των προϊόντων και των χαρακτηριστικών τους με την περιοχή της παραγωγής τους. … Θέλω να σας μεταφέρω τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη μας κ. Χριστόδουλου Τοψίδη καθώς και έναν ευρύτερο χαιρετισμό όλων των ανθρώπων που εργάζονται και μοχθούν στον χώρο των τροφίμων και ποτών στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.»

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Έβρου

«Από την έναρξη της θητείας μας μέχρι σήμερα, υλοποιούμε στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου έργα...

Παρόμοια