fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Ελευθερίου στην Αλεξανδρούπολη

- Χορηγούμενη-

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, εκάστου έτους, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας και στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Αλεξανδρουπόλεως, ο οποίος και αποτέλεσε το επίκεντρο του λαμπρού και ιεροπρεπή εορτασμού.

Για το λόγο αυτό, το απόγευμα της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου 2022, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, που βρέθηκε στην πόλη μας από τα Χανιά με τη συνοδεία του, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, ο οποίος και συγχοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού.

Τo πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην μνήμη του Αγίου ιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και του Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού. Παρόντες στην Λατρευτική σύναξη ήταν ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Γιάννης Ζαμπούκης και ο Βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης.

Λίγο πριν το δι’ ευχών, στην εορταστική προσλαλιά του, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε με λόγια καρδιάς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την πρόσκληση που του απηύθυνε και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά υπό την σκέπη του Αγίου Ελευθερίου.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο