Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2025
24.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικηΣταύρος Κελέτσης: «Ιστορική στιγμή για τη Θράκη, η ψήφιση από τη Βουλή...

Σταύρος Κελέτσης: «Ιστορική στιγμή για τη Θράκη, η ψήφιση από τη Βουλή και ο ορισμός της 6η Απριλίου ως «Ημέρα Θρακικού Ελληνισμού»!

Συζητείται σήμερα και ψηφίζεται από την ολομέλεια της Βουλής το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνει διάταξη που αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα αναγνωρίζοντας τους διωγμούς και τους αγώνες του Ελληνισμού της Θράκης και καθορίζει την 6η Απριλίου ως Ημέρα του Θρακικού Ελληνισμού. Ειδικότερα με το άρθρο 51 του Νομοσχεδίου «ορίζεται η 6η Απριλίου ως Ημέρα Θρακικού Ελληνισμού».

Ο βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης μιλώντας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, τόνισε τα ακόλουθα:

«Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή για τη Θράκη, αφού αναγνωρίζεται επίσημα από το Ελληνικό Κράτος και ικανοποιείται από την Κυβέρνηση το δίκαιο και ιστορικά τεκμηριωμένο αίτημα για αναγνώριση των αγώνων και των διωγμών των Θρακών στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, για πολλά χρόνια, από τους Τούρκους και ο ξεριζωμός τους από τις πατρογονικές τους εστίες.  Ένα αίτημα που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια από τους Θράκες και τα Θρακικά Σωματεία, τέθηκε επίσημα την δεκαετία του 2000 από το Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών και ικανοποιείται σήμερα από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Ο βουλευτής, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών και την Κυβέρνηση για την ικανοποίηση του αιτήματος και αφού αναφέρθηκε στα ιστορικά στοιχεία που τεκμηριώνουν το αίτημα, τόνισε μεταξύ άλλων: 

«Πριν λίγους μήνες η Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, παρέδωσε στην Ολομέλεια και η Βουλή υιοθέτησε το Πόρισμα για την ανάπτυξη της Θράκης. Αυτό ήταν ένα σημαντικό βήμα που αφορά το μέλλον της Θράκης. Όμως το βήμα αυτό θα ήταν ατελές αν δεν επακολουθούσε η σημερινή ρύθμιση, που αφορά στο παρελθόν. Όπως είπε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ «όσο πιο πίσω κοιτάξεις στο παρελθόν, τόσο πιο μακριά βλέπεις στο μέλλον». Πράγματι μόνο με τη γνώση του παρελθόντος και της ιστορίας, οι λαοί μπορούν να χτίσουν σε στέρεες βάσεις το μέλλον τους! Η σημερινή αναγνώριση αποτελεί τη δικαίωση των αγώνων χρόνων και αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα. Ήταν ένα χρέος απέναντι στην ιστορία και τις θυσίες των Θρακών. Και είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, το εκπληρώνει!»

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη 2025: Ο Τουρισμός σε Σταθερά Ανοδική Πορεία

Στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέτρος Κυριακίδης του Δήμου Αλεξανδρούπολης δείχνουν...

Τραγωδία στην Εγνατία: 19χρονος σκοτώθηκε με τη μηχανή του τα ξημερώματα

Άλλο ένα θαναφόρο τροχαίο στη χώρα με νεκρό ένα νέο άνθρωπο – η νέα...

Θλίψη στην Καβάλα για τον θάνατο του ηχολήπτη Γιάννη Αρτόπουλου – Πήγαινε για δουλειά στη συναυλία του Αργυρού

Βαθιά θλίψη στην Καβάλα και την ευρύτερη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει προκαλέσει...

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Πλήρη ανακατασκευή της σκεπής του Δημοτικού Σχολείου Πέπλου

Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τις κατευθύνσεις του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη,...

Παρόμοια