ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικηΤην επιτάχυνση της καταβολής των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ ζήτησε ο Σταύρος...

Την επιτάχυνση της καταβολής των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ ζήτησε ο Σταύρος Κελέτσης

Με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος έθεσε το θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες από τη θεομηνία του Ιανουαρίου του 2021.

Δεδομένου ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ προβλέπει ότι οι καταβολές των αποζημιώσεων γίνονται το επόμενο έτος, από το έτος της ζημιάς, και συνδέονται με την καταβολή των εισφορών από τους ασφαλισμένους, ο Βουλευτής έθεσε στον Πρόεδρο την κατ’ εξαίρεση και κατά το δυνατό άμεση έγκριση της καταβολής των ποσών εντός του 2021, από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ.

Ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών θα φέρει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να εγκριθεί η κατ’ εξαίρεση καταβολή των αποζημιώσεων για τους πλημμυροπαθείς του Έβρου, εντός του 2021.

Σημειώνεται ότι οι πληγείσες εκτάσεις εκτιμώνται σε περίπου 45.000 στρέμματα σιτηρών και 10.000 στρέμματα μηδικής και κηπευτικών.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια