fbpx
17.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δ. Γιαννούδης: «Ο τομέας της υγείας χρειάζεται στήριξη» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Το δεκάωρο στην εργασία και τον δραστικά ελαττωμένο προϋπολογισμό της κυβέρνησης για την Υγεία πρόβαλε ως δύο εκ των κυριότερων αιτημάτων της σημερινής πανεργατικής απεργίας ο πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιοχής Αλεξ/πολης/Φερών/Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Δημήτρης Γιαννούδης.

Ο Δημήτρης Γιαννούδης

«Σήμερα είναι ημέρα απεργίας για δεκάδες εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες αλλά και Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Υγειονομικών σε όλη την Ελλάδα. Ένας από τους λόγους είναι η υποχρηματοδότηση στην υγεία. Η πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε είναι απόρροια της έλλειψης προσλήψεων και αγοράς εξοπλισμού, και στον προϋπολογισμό που σκοπεύει να “κατεβάσει” η κυβέρνηση, οι δαπάνες για την υγεία είναι κατά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια λιγότερες» δήλωσε χαρακτηριστικά στο evros24 ο κ. Γιαννούδης.

«Μέσα σε όλα αυτά, η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία για να κάνει τις ανατροπές του αιώνα στα εργασιακά – μας γυρίζει 100 χρόνια πίσω, ουσιαστικά καταργεί το οκτάωρο, δίνει τη δυνατότητα να απασχολεί τους εργαζόμενους δέκα ώρες την ημέρα, με την προϋπόθεση αυτό το επιπλέον δίωρο την ημέρα να “ισοφαρίζεται” σε βάθος εξαμήνου, δίνοντας ρεπό. Η εμπειρία μας δείχνει ότι κάτι τέτοιο δε θα γίνει, εν μέρει θα πάρουν κάποια ρεπό οι εργαζόμενοι, ή και καθόλου» επεσήμανε στη στη συνέχεια ο ίδιος, κάνοντας λόγο για νόμους και διατάξεις που θα ποινικοποιούν τις δράσεις των σωματείων.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο