Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
16.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςvideoΝ. Δραμανίδου: «Το δια ζώσης μάθημα δε μπορεί να αντικατασταθεί με την...

Ν. Δραμανίδου: «Το δια ζώσης μάθημα δε μπορεί να αντικατασταθεί με την “κοροϊδία” της τηλεκπαίδευσης» (βίντεο)

Για τις δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης, την ανάγκη κάλυψης των υγειονομικών ζητημάτων κατά το άνοιγμα των σχολείων και την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και άλλων σωματείων την Πέμπτη 26/11 έκανε λόγο η Δημοτική Σύμβουλος του Δ. Αλεξανδρούπολης και μέλος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Έβρου, Νίκη Δραμανίδου. 

«Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών απευθύνουμε κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην απεργία» δήλωσε στο evros24 σχετικά με την απεργία, εξηγώντας ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το πράξουν. 

Η Νίκη Δραμανίδου

«Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες γίνεται – έχουν αποκαλυφθεί πολλά πράγματα που έχουν σχέση με το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την παροχή της εκπαίδευσης σε αυτές τις συνθήκες. Όλο το προηγούμενο διάστημα ζητήσαμε να καλυφθούν όροι και προϋποθέσεις υγειονομικής ασφάλειας για να παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία, γιατί το δια ζώσης μάθημα δε μπορεί να αντικατασταθεί με αυτή την κοροϊδία της τηλεκπαίδευσης που κάνουμε τις δύο τελευταίες εβδομάδες» επεσήμανε η κα Δραμανίδου στη συνέχεια. 

«Τηλεκπαίδευση: το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα» 

«Στην καλύτερη περίπτωση που τα παιδιά μπαίνουν και παρακολουθούν στο σύστημα, ουσιαστικά δε μπορεί να γίνει ένα μάθημα, να μπορείς να ελέγξεις, να παραδόσεις, να προχωρήσεις. Είναι αμφίβολο το πόσοι πραγματικά σε παρακολουθούν, και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα» σημείωσε αναφορικά με την τηλεκπαίδευση η ίδια. 

Σχετικά με την απεργία, η Δημοτική Σύμβουλος διαμήνυσε ότι ένας από τους λόγους της απεργίας αφορά το νόμο «που θέλει να βάλει “στο γύψο” λάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα και ελευθερία». Όπως εξήγησε,  «πρώτα και κύρια “χτυπιέται” το δικαίωμα της ελευθερίας και καταγράφονται τα σωματεία μέσα από το ηλεκτρονικό μητρώο – Η κυβέρνηση με αισχρό τρόπο χρησιμοποιεί την πανδημία για να κατεδαφίσει εργατικά και εργασιακά δικαιώματα που τόσα χρόνια ζητούσαν οι μεγάλοι επιχειρηματίες.»

«Αν δε βρει αντίσταση θα προχωρήσει στην καταστρατήγηση του 8ωρου μετά από 100 χρόνια που έχει θεσπιστεί γιατί προβλέπεται η δίωρη, απλήρωτη υπερωρία την ημέρα, και μια διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε βάθος εξαμήνου, που κανείς δε θα θυμάται να διεκδικεί» τόνισε η κα Δρμανίδου. 

«Ζούμε μια κατάσταση στην οποία γυρίζουμε δεκαετίες πίσω, εμείς ως εκπαιδευτικοί συναισθανόμαστε την ανάγκη του αγώνα, καθώς δε θέλουμε κανείς να ζήσει σε συνθήκες μεσαίωνα» κατέληξε χαρακτηριστικά. 

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Έβρου

«Από την έναρξη της θητείας μας μέχρι σήμερα, υλοποιούμε στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου έργα...

Παρόμοια