Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
30.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςvideoΗ πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Ελλάδα επισκέφτηκε τον ΟΛΑ (βίντεο)

Η πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Ελλάδα επισκέφτηκε τον ΟΛΑ (βίντεο)

Στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης βρέθηκε σήμερα το πρωί η πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Ιβέτα Χριτσόβα, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψής στη χώρα.

Α-Δ: κ. Χατζημιχαήλ, κα Χριτσόβα, κ. Χατζηκωνσταντίνου

Εκεί, στο πλευρό της αναπληρώτριας επικεφαλής της Πρεσβείας της Σλοβακίας, Σιμόνα Κόσνοβα, συζήτησε με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΑ, τους κυρίους Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και Κώστα Χατζηκωνσταντίνου για πιθανές επενδυτικές συμπράξεις μεταξύ της Σλοβακίας και της Ελλάδας.

«Πρώτα από όλα είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ αυτή την πολύ σημαντική περίοδο για την πόλη και τη χώρα. Ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ, και είμαι πολύ ικανοποιημένη που οι άνθρωποι εδώ εργάζονται πολύ σκληρά και επενδύουν χρόνο και ενέργεια για την ανάπτυξη της πόλης» δήλωσε μετά τη συζήτηση με τη διοίκηση του ΟΛΑ η κα Χριτσόβα.

Σύμφωνα με την ίδια, η Σλοβακία παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση στον Έβρο, προσπαθώντας να βρει τον κατάλληλο «χώρο» για μια ανθηρή συνεργασία. «Συζητήσαμε σε βάθος για τη δυνατότητα να γίνει πιο ενεργή η Σλοβακία και να επενδύσει στις υποδομές αυτής της πόλης» τόνισε η ίδια, προσθέτοντας ότι υπάρχει χώρος και για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού. 

«Είμαι πολύ χαρούμενη που μπορέσαμε να συζητήσουμε για όλες αυτές τις πιθανότητες, είμαι εδώ πρώτη φορά αλλά θέλω να έρθω ξανά με ίσως πιο χειροπιαστές προτάσεις» κατέληξε η πρέσβειρα. 

«Συζητήσαμε την πιθανότητα επενδυτικής συμμετοχής της Σλοβακίας στα πρότζεκτ της περιοχής»

«…μια επίσκεψη που έρχεται στην κορύφωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναφορικά με το λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Τα φώτα της δημοσιότητας που πέφτουν στο λιμάνι, πέφτουν και στο σύνολο της υπόλοιπης περιοχής» δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Χατζημιχαήλ.

«Είχαμε την ευκαιρία και τη χαρα μετά την παρουσίαση του λιμένα και της χωροθέτησής του στον Ευρωπαϊκό χώρο, να συζητήσουμε τις Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες αναφορικά με τις εμπορικές διαδρομές, καθώς και την πιθανότητα επενδυτικής συμμετοχής της Σλοβακίας στα πρότζεκτ της περιοχής. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη σημερινή επίσκεψη, αναμένουμε επανάληψή της, προκειμένου να μπορέσουμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα  για τους τρόπους που θα μπορέσει να συμμετέχει (η κυβέρνηση της Σλοβακίας) στα πρότζεκτ της περιοχής» κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Συνελήφθησαν εννέα άτομα σε περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης για κατοχή ναρκωτικών

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το...

Yποψήφιος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου o Ιωάννης Τάκας

Με αίσθημα ευθύνης και εκτίμησης στα μέλη και τους φίλους της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον...

Τραγωδία στη Ροδόπη: Κατέληξε η 12χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτή λέμβο στον Ίμερο

Τραγωδίοα στον Ίμερο Ροδόπης όπου ένα κοριτσάκι μόλις 12 ετών έχασε τη ζωή του...

Θεσμική αναγνώριση των Αλεβιτών της Θράκης – Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στις εορταστικές εκδηλώσεις (βίντεο)

Αλεβίτες – Μπεκτατσήδες, μια θρησκευτική κοινότητα, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια διεκδικεί την...

Παρόμοια