fbpx
15.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αλεξανδρούπολη: Ξεκινούν τα νέα δρομολόγια Αστικού ΚΤΕΛ και θα είναι δωρεάν για 1 χρόνο (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Δωρεάν προς χρήση των Δημοτών θα είναι τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης που ξεκινούν με τρεις νέες γραμμές, νέα δρομολόγια και νέες στάσεις από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Αυτά συζητήθηκαν στη σημερινή υπογραφή σύμβασης έργου «Παροχή υπηρεσίας Συγκοινωνιακού Έργου μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Αστικού ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης  διάρκειας τριών ετών» από το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ιωάννη Ζαμπούκη, και τον πρόεδρο της ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Α.Ε., Αναστάσιο Δημητριάδη.

Οι τρεις νέες γραμμές είναι οι εξής:

  • Άγιος Βασίλειος – κέντρο
  • Πάρκο Αλτιναλμάζη – κέντρο 
  • Αγγέλου Ποιμενίδη – κέντρο 

Στο μέλλον, μετά την άρση των προστατευτικών μέτρων, θα προστεθεί η Αθλητική γραμμή που θα συνδέει τα αθλητικά γήπεδα μεταξύ τους.

Ειδικότερα, οι τρεις νέες γραμμές συνδέονται με τα περισσότερα δημόσια καταστήματα της πόλης (λχ δημαρχείο και Πολυκοινωνικό), ενώ μετά τον πρώτο χρόνο που θα είναι δωρεάν προς χρήση των δημοτών, τα επόμενα χρόνια το κόστος εισιτηρίου είναι 0.40 ευρώ. Επιπρόσθετα, με τις νέες γραμμές θα συνδεθεί και με το πάρκινγκ μπροστά από το Πάρκο των Προσκόπων και με το πάρκινγκ στο λιμάνι.

«Είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που υπογράφει μια τριετούς διάρκειας τέτοιου είδους σύμβαση…Μακάρι οι συνδημότες να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης…Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα εντός των αστικών λεωφορείων» επεσήμανε κατά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Ζαμπούκης, σημειώνοντας πως πλέον έχουν χρωματιστεί με διαφορετικό χρώμα οι διαδρομές για την καλύτερη κατανόησή τους. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος, στο μέλλον ενδέχεται να αναπροσαρμοστούν τα δρομολόγια ανάλογα με την επισκεψιμότητά τους. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι αύριο, 31/10, μπροστά από το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, θα υπάρξει η δυνατότητα ενημέρωσης όσων πολιτών ενδιαφέρονται για τις νέες αυτές διαδρομές. 

Παρακάτω παρουσιάζονται τα νέα δρομολόγια και οι ώρες τους: 

Γραμμή Άγιος Βασίλειος (πορτοκαλί): Καθημερινές, κάθε 15 λεπτά: 7:45 – 15:00, 17:30 – 21:00

                                                        Σάββατο, κάθε 15 λεπτά: 8:00 – 14:00

Γραμμή Πάρκο Αλτιναλμάζη (πράσινη): Καθημερινές, κάθε 20 λεπτά: 7:45 – 15:00, 17:40 – 21:00

                                                                Σάββατο, κάθε 20 λεπτά: 8:00 – 14:00

Γραμμή Αγγέλου Ποιμενίδη (μπλε): Καθημερινές, κάθε 30 λεπτά: 7:30 – 15:00, 18:00 – 21:00

                                                         Σάββατο, κάθε 30 λεπτά: 8:00 – 14:00

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Πάσχα: Λάθη που προκαλούν προβλήματα στην υγεία

Μεγάλη εβδομάδα: Πολλοί άνθρωποι επωφελούνται από την καθαρτική δύναμη της νηστείας. Εξάλλου η Μελέτη των Επτά Χωρών που απετέλεσε ορόσημο στην προληπτική Ιατρική (1958-Ancel...