fbpx
15.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Π. Τσίρτσης: «Προσπαθούμε να διεκδικήσουμε όλα αυτά που χάθηκαν με τις πολιτικές των μνημονίων» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές στο Δημόσιο τομέα, τις  ελαστικές σχέσεις εργασίες στον ιδιωτικό και την έλλειψη υγειονομικής «οχύρωσης» των εργαζομένων στους χώρους εργασίας έκανε λόγο σήμερα το πρωί ο πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Έβρου, Παναγιώτης Τσίρτσης, στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργίας για την παιδεία και την υγεία. 

O Παναγιώτης Τσίρτσης

«Με τη σημερινή μας απεργία, προσπαθούμε να διεκδικήσουμε όλα αυτά που χάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με τις πολιτικές των μνημονίων. “Χαιρόμαστε” δυστυχώς που εξαιτίας της πανδημίας, που αποδείχθηκε ένας “πολύ καλός μας σύμμαχος”, αναδείχθηκαν στα μάτια όλων των Ελλήνων αυτά που φωνάζαμε τόσα χρόνια: για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό στο δημόσιο τομέα, και για τη μεγάλη έλλειψη σε υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό» δήλωσε εμφατικά ο ίδιος. 

«Δυστυχώς, ούτε αυτούς τους καιρούς της πανδημίας βλέπουμε να υφίσταται μια κυβερνητική πολιτική που να προσπαθεί να δώσει λύσεις. Συνεχίζονται οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό στο Δημόσιο, συνεχίζονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με διμηνίτες, τετραμηνίτες, οκταμηνίτες, με την εκ περιτροπής εργασία, και πλέον, και με το ευέλικτο ωράριο εργασίας που αν δουλέψεις περισσότερες ώρες, μετά θα σου δώσουμε ρεπό και αν το πάρετε, ¨ελάτε να το πείτε και σε εμένα”» επεσήμανε στη συνέχεια ο κ. Τσίρτσης. 

«Όλα αυτά δε μπορούν να συνεχιστούν, γιατί το ζητούμενο είναι η αποτελεσματικότητα και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους συμπολίτες μας. Δε μπορεί να συνεχίσουμε να έχουμε μια κυβέρνηση που να φάσκει και να αντιφάσκει, που από τη μια να λέει ότι είναι ευθύνη όλων μας το πώς θα περάσουμε αυτή την κρίση, και από την άλλη να βλέπουμε μια κυβέρνηση που να μη λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους, να μην καλύπτει τις πραγματικές ελλείψεις σε προσωπικό, ακόμα και αυτές των ευπαθών ομάδων» εξήγησε ο ίδιος, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει μια λύση σε όλα τα μέτρα που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Πάσχα: Λάθη που προκαλούν προβλήματα στην υγεία

Μεγάλη εβδομάδα: Πολλοί άνθρωποι επωφελούνται από την καθαρτική δύναμη της νηστείας. Εξάλλου η Μελέτη των Επτά Χωρών που απετέλεσε ορόσημο στην προληπτική Ιατρική (1958-Ancel...