Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
22.7 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓυναίκα - ΠαιδίΠώς να κάνεις το κρέας πιο τρυφερό

Πώς να κάνεις το κρέας πιο τρυφερό

Τίποτα δεν χαλά περισσότερο μια ζουμερή μπριζόλα από το ενοχλητικό γεγονός να τη βάλεις στο στόμα και να αποδειχτεί σκληρή.

Το κρέας το θέλουμε μαλακό και με τους χυμούς του για να το απολαύσουμε στο φουλ, γι’ αυτό και πλέον έχουμε αρκετούς τρόπους που εγγυώνται ένα τέτοιο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για κάθε σκληρό κρέας εκεί έξω λοιπόν, υπάρχει πάντα η μαρινάδα να σώσει την παρτίδα. Για να γίνει όμως το μαγικό, η μαρινάδα οφείλει να έχει τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συστατικά: μπίρα, ξύδι, ντομάτα, χυμούς εσπεριδοειδών.

Αυτά τα υγρά περιέχουν ένζυμα ή οξέα που διαλύουν τις ίνες του κρέατος, καταλήγοντας σε πιο τρυφερά κομμάτια.

Και βέβαια υπάρχει πάντα και ο δραστικότερος τρόπος, το απαλό χάραγμα της επιφάνειάς του με ένα μαχαίρι, ώστε να κοπούν χειροκίνητα οι μυϊκές ίνες. Γι’ αυτό και το χαράσσουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση από τις ίνες (κάθετα).

Για όποιον δεν τα πάει καλά με το μαχαίρι, ιδανικά λειτουργεί εδώ και το εργαλείο που κόβουμε την πίτσα…

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην ανατολική είσοδο -video

Στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην ανατολική...

Εξαφάνιση του Χυτούδη – Περούδη Χαράλαμπου – Χρυσοβαλάντη στην Αθήνα

Ο Χυτούδης – Περούδης Χαράλαμπος – Χρυσοβαλάντης, 37 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή της πλατείας...

Η επίσημη ανακοίνωση της Τροχαία για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Την 18-8-2025 και περί ώρα 11.55΄, στο 537,5ο χλμ. της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής -...

Παρόμοια