fbpx
14.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την άμεση επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Γονικού Δήμου Σουφλίου

- Χορηγούμενη-

Αναφορά για την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας μαζί με το έγγραφο διαμαρτυρίας γονέων για τη διακοπή της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Γονικού Δήμου Σουφλίου με το οποίο αιτούνται την άμεση επαναλειτουργία του.

Goniko

Επίσης οι παραπάνω βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση και προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα γιατί ακόμα δεν ξεκίνησε η σχολική χρονιά για τους μαθητές δημοτικού του Γονικού & Πετρόλοφου του Δήμου Σουφλίου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχεις ως εξής:

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του ορεινού όγκου του Δήμου Σουφλίου στην ΠΕ Έβρου γιατί 7 μαθητές από το Γονικό και ένας από τον Πετρόλοφο ακόμη δεν πάνε στο Δημοτικό Σχολείο, παρότι η νέα σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει.

Μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί να πείσει ότι όλα έγιναν εγκαίρως αυτή τη χρονιά, αλλά η πραγματικότητα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες, μέσα προστασίας την διαψεύδει καθημερινά.

Κι όσο για τα σχολεία του ορεινού όγκου – χωρίς να  είναι η πρώτη φορά που ξεκινούν με προβλήματα – αποτελούν  ένα ακόμη παράδειγμα  πως η πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων δεν εξασφαλίζει το δικαίωμα στη μόρφωση ισότιμα σε όλους τους μαθητές. Φέτος το δημοτικό σχολείο στο Γονικό έκλεισε με την αιτιολογία της μείωσης του αριθμού των μαθητών.

Ερωτάται η κ. Υπουργός σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί για την άμεση επαναλειτουργία του Δημοτικού σχολείου στο Γονικό του Δήμου Σουφλίου μιας και τα επτά παιδιά που έχουν μείνει είναι από το Γονικό και τους γύρω οικισμούς που ήδη απέχουν από το Γονικό 6-8 χιλιόμετρα με ένα πλήρως κατεστραμμένο οδικό δίκτυο;

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο