fbpx
16.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ν. Δραμανίδου για τη Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α: «Οδεύουμε προς τη σταδιακή και πλήρη ιδιωτικοποίηση» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Το φόβο της πλήρους ιδιωτικοποίησης που μπορεί να επιφέρει η ίδρυση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.) στο Δήμο Αλεξανδρούπολης εξέφρασε η Δημοτική Σύμβουλος και μέλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου, Νίκη Δραμανίδου. 

Η Νίκη Δραμανίδου

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη μεταφορά του 60% περίπου των αρμοδιοτήτων του Δήμου αναφορικά στη Δημοτική Επιχείρηση, η οποία και θα διαθέτει ξεχωριστό διοικητικό συμβούλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που το ζήτημα της ΔΕΚΑΔΑ έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, μετά και την προηγούμενη απόρριψή της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

«Την απόφαση για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης την ψήφισαν όλες οι παρατάξεις για να αποδείξουν αυτό που χρόνια λέει η Λαϊκή Συσπείρωση, ότι συμφωνούν οι δυνάμεις και της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής, όπως συμφωνούν σε κεντρικό επίπεδο στις γενικές κατευθύνσεις έτσι κάνουν στην Περιφέρεια και τους Δήμους» δήλωσε στο evros24 η κα Δραμανίδου. 

«Δε μιλάμε πια μόνο για ανταποδοτικότητα αλλά για πλήρη ιδιωτικοποίηση» 

«Αυτές οι επιχειρήσεις προβλέπονται από τη Νομοθεσία, έχει αποδειχθεί ωστόσο (τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία) ότι είναι επιχειρήσεις που φεστώσανε τους Δημότες της Αλεξανδρούπολης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας με αρκετά εκατομμύρια. Έχουμε εμπειρία και από τον πρώην Δήμου Φερών και φυσικά από το Δήμο Αλεξανδρούπολης με την ΑΝΕΤΑ, τη ΔΕΠΕΑ, που ακόμα εξακολουθούν να πληρώνουν οι Δημότες. Με αυτή την Επιχείρηση θα μεταφερθεί τουλάχιστον ένα 60% των αρμοδιοτήτων του Δήμου σε μια Κοινωφελή Επιχείρηση με χωριστό διοικητικό συμβούλιο» επεσήμανε στη συνέχεια η ίδια, τονίζοντας πως με την αντίληψη που είχε η προηγούμενη και έχει η τωρινή δημοτική αρχή ο Δήμος οδεύει για σταδιακή και πλήρη ιδιωτικοποίηση. «Δε μιλάμε πια μόνο για ανταποδοτικότητα που έχουμε ως τώρα αλλά για πλήρη ιδιωτικοποίηση» εξήγησε εμφατικά.  

Σύμφωνα με την ίδια, κάθε χρόνο, ο Δήμος θα χρηματοδοτεί με αρκετές χιλιάδες ευρώ την Επιχείρηση. «Ό, τι χρέη δημιουργήσει θα τα πληρώσουν πάλι οι Δημότες. Έχουμε πληρώσει πάρα πολλά, δε χρειάζεται να πληρώνουμε άλλα. Για αυτό καταψηφίσαμε και στα τρεις συνεδριάσεις την ίδρυση αυτής της Επιχείρησης» επεσήμανε η Δημοτική Σύμβουλος, υπογραμμίζοντας πως ο χώρος των Δημοτικών Επιχειρήσεων ήταν πάντα χώρος διαφθοράς και διαπλοκής με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. «Πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί και τώρα» τόνισε η κα Δραμανίδου. 

«Ποιο προσωπικό θα τη στελεχώσει;» 

«Ποιο προσωπικό θα τη στελεχώσει; Θα γίνουν μετακινήσεις του προσωπικού ή με δίμηνα/τετράμηνα/οκτάμηνα για  να εκπληρώνονται και οι προεκλογικές υποσχέσεις;» διερωτήθηκε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι μπορεί πολύ εύκολα αυτή η Επιχείρηση να ξεπερνά το σκόπελο του Ελεγκτικού Συμβουλίου και να δίνει “μικροποσά” που διαφορετικά δε θα μπορούσε να δώσει ο Δήμος κανονικά. 
«Μπορεί κανείς να καταλάβει πολύ εύκολα γιατί ιδρύεται μια τέτοια επιχείρηση, είναι η λογική του Κλεισθένη και του Καλλικράτη, όλου του νομοθετικού πλαισίου της τοπικής διοίκησης, που έχει να κάνει με τη μεγαλύτερη εμπλοκή των επιχειρηματικών συμφερόντων και επενδύσεων στις τοπικές κοινωνίες, στους Δήμου κτλ» κατέληξε η ίδια.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Με τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ συναντήθηκε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημαρχείου μεταξύ του υπευθύνου του ΠΛΔ κέντρου ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ, κου Ευριπίδη Χαλκιά και του Δημάρχου . Στόχος της συνάντησής η...