ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΣαμοθράκη: Η πρώτη Θ. Λειτουργία στην Ι.Μ. Χριστού μετά τα θυρανοίξια

Σαμοθράκη: Η πρώτη Θ. Λειτουργία στην Ι.Μ. Χριστού μετά τα θυρανοίξια

Αύριο 7 Αυγούστου και στις 8 π.μ (σύμφωνα με ανάρτηση του π. Αθανασίου Σουλτάτου) θα τελεστεί η πρώτη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Χριστού, μετά από τα θυρανοίξια που έγιναν πρόσφατα.
Μετά τα θυρανοίξια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος είχε πει ότι τους καλοκαιρινούς μήνες η Μονή θα λειτουργείται 4 φορές.

Η μία θα είναι την επόμενη ημέρα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.
Για φέτος απομένει μία Θ. Λειτουργία ακόμη στις 31 Αυγούστου.

Για όσους από τους επισκέπτες του νησιού που θέλουν να παραστούν στην Θ. Λειτουργία παραθέτω χάρτη από τα πρώτα κάμπινγκ (φυσικής διαβίωσης) μετά τα Θέρμα και έως την Μονή. Υπάρχουν και οι σχετικές πινακίδες.

Επίσης σήμερα που είναι η γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστού (και όχι της Σωτέρας όπως λανθασμένα λέγεται από πολλούς), υπάρχει ομώνυμο εκκλησάκι κοντά στην Χώρα, από την πλευρά των Αλωνίων. Όπου μέχρι πριν λίγα χρόνια στην κοντινή ταβέρνα που λειτουργούσε το βράδυ γίνονταν μπάλος – πανηγύρι.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια