Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
16.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΘεοφάνια: Παραδοσιακά και εκκλησιαστικά δρώμενα στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών

Θεοφάνια: Παραδοσιακά και εκκλησιαστικά δρώμενα στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών

Παραδοσιακά και εκκλησιαστικά δρώμενα ήταν στην επικαιρότητα την παραμονή και την ημέρα των Θεοφανείων στο Δήμο Μαρωνείας – Σαπών παρουσία, του Δημάρχου κ. Ντίνου Χαριτόπουλου.

Την Κυριακή το μεσημέρι μέλη του Συλλόγου Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών ”ΔΡΩ”, έψαλλαν τα κάλαντα των Φώτων στους κατοίκους των Σαπών και στο Δήμαρχο.
Την Κυριακή το απόγευμα στους Ασκητές, τελέστηκε ο εσπερινός με αρτοκλασία στο ναό του Αγίου Γεωργίου και ακολούθως ο Σύλλογος Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν. Ροδόπης “Ο Μέγας Βασίλειος” και ο Λαογραφικός Σύλλογος Ασκητών αναβίωσαν το πατρογονικό έθιμο του Σαγιά, του ανάμματος της φωτιάς, συνοδεία τελετουργικών χορών και προσφοράς εδεσμάτων.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον εσπερινό στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις Σάπες, ενώ την ημέρα των Θεοφανείων τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους στη Μαρώνεια παρουσία των κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και Δημήτρη Χαρίτου, βουλευτών Ροδόπης και Νίκου Τσαλικίδη, αντιπεριφεριάρχη Ροδόπης, αυτοδιοικητικών της περιοχής και πλήθους πιστών. Το σταυρό έπιασε ο Ηλίας Κουτσουκανίδης.

Το πρωί μετά την ακολουθία των Θεοφανείων στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τελέστηκε η ρίψη του Σταυρού στο συντριβάνι μπροστά στο Δημαρχείο, παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και πολιτών. Το Σταυρό έπιασε ο Πέτρος Τερμιτζίδης.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

POP UP! Κουλ: Το κρασί της Θράκης… αλλιώς, στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου

Στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης, ο πεζόδρομος του Ταχυδρομείου μεταμορφώθηκε...

Παρόμοια