Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΕργαζόμενοι στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας: "Άλλο ένα συνέδριο που διέλυσε το ΠΑΜΕ"

Εργαζόμενοι στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας: “Άλλο ένα συνέδριο που διέλυσε το ΠΑΜΕ”

Το Εργοταξιακό Σωματείο Εργαζομένων Εργατοτεχνιτών Μεταλλεργατών και Μεταλλικών Κατασκευών στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας καταγγέλει το ΠΑΜΕ που για ακόμη μία φορά στρέφεται κατά του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος.

Με τη γνωστή πρακτική των τελευταίων μηνών, με τραμπουκισμούς και βίαιες συμπεριφορές, το ΠΑΜΕ ακύρωσε το προγραμματισμένο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας οδηγώντας την ΠΟΕΜ, σε διορισμένη Διοίκηση από τα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα το 30 τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Μέταλλο είχε προγραμματιστεί για τις 2 και 3 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Μία μέρα νωρίτερα η παράταξη της ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) στην Ομοσπονδία, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας τη μη συμμετοχή 12 Σωματείων στις συγκεκριμένες εκλογές. Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους δίνοντας το πράσινο φως για τη συμμετοχή των συγκεκριμένων Σωματείων, την επόμενη μέρα αγνοώντας τη δικαστική απόφαση εμπόδισαν την είσοδο των 20 αντιπροσώπων από τα 12 σωματεία να εισέλθουν στην αίθουσα μετέχοντας στις διαδικασίες.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να τραμπουκίσουν υπαλλήλους της Ομοσπονδίας που έδιναν τις κάρτες αντιπροσώπων, δημιουργώντας κλίμα εκφοβισμού, γράφοντας παράλληλα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους και καταστατικό.

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του προεδρείου να προχωρήσουν οι διαδικασίες, τα μέλη της ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) δεν δέχονταν με το έτσι θέλω ούτε τη δικαστική απόφαση, ούτε τις αποφάσεις της επιτροπής πληρεξουσίων και του προεδρείου, οδηγώντας το συνέδριο σε αδιέξοδο.

Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα διεκόπησαν οι εργασίες για την επόμενη μέρα το πρωί αλλά το ΠΑΜΕ παρεμπόδισε για ακόμη μία φορά τις διαδικασίες οδηγώντας το προεδρείο να πάρει απόφαση για αναβολή του Συνεδρίου, αφού κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των συνέδρων, των υπαλλήλων αλλά ακόμη και του δικαστικού αντιπροσώπου.

Το ΠΑΜΕ έδειξε για ακόμη μία φορά το πραγματικό του πρόσωπο, επιχειρώντας και καταφέρνοντας με αντιδημοκρατικές διαδικασίες και με τραμπούκικες συμπεριφορές να διαλύσει ένα Συνέδριο μιας Ομοσπονδίας όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Μέταλλο.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα κάποιοι παίρνουν την καταστροφική απόφαση να τους αφήσουν χωρίς αιρετούς εκπροσώπους, αυτοί όμως κρίνονται από το σύνολο των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο                                                                      Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                      ΜΠΟΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Συνελήφθησαν εννέα άτομα σε περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης για κατοχή ναρκωτικών

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το...

Yποψήφιος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου o Ιωάννης Τάκας

Με αίσθημα ευθύνης και εκτίμησης στα μέλη και τους φίλους της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον...

Θράκη: Κυνηγός πυροβόλησε υπεύθυνο θήρας σε επιχείρηση για αγριογούρουνα

Ένα σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 2 Αυγούστου 2025 στην...

Τραγωδία στη Ροδόπη: Κατέληξε η 12χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτή λέμβο στον Ίμερο

Τραγωδίοα στον Ίμερο Ροδόπης όπου ένα κοριτσάκι μόλις 12 ετών έχασε τη ζωή του...

Παρόμοια