Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
21.2 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΙ.Ναϊτίδης: Πρόταση για δημιουργία Πρωτοβάθμιου Ιατρείου στον οικισμό της Παλαγίας

Ι.Ναϊτίδης: Πρόταση για δημιουργία Πρωτοβάθμιου Ιατρείου στον οικισμό της Παλαγίας

Ο Ιωάννης Ν. Ναϊτίδης Πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης προτείνει την δημιουργία Πρωτοβάθμιου Ιατρείου στον οικισμό της Παλαγίας, ανάλογο με αυτά που λειτουργούν σε άλλους οικισμούς του δήμου.

Αναλυτικά το κείμενο της πρότασής του έχει ως εξής:

“Κύριοι Σύμβουλοι,
Στην πόλη και στους οικισμούς της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης (Απαλός, Μαΐστρος, Αμφιτρίτη, Νέα Χιλή) λειτούργει ένα σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας, ΠΦΥ, που σκοπό έχει την παροχής υπηρεσιών εξωνοσοκομειακής φροντίδας υγείας, που εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλου του πληθυσμού, σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο, στις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το σύστημα αυτό αποσκοπεί στην πρόληψη, διατήρηση, προαγωγή, αποκατάσταση και ενδυνάμωση της υγείας όλων των πολιτών, με την παροχή πιστοποιημένων ιατρικών υπηρεσιών, εξετάσεων και φαρμάκων και την υιοθέτηση και εφαρμογή κοινών κανόνων πρωτοβάθμιας φροντίδας και πρόληψης για τη δημόσια υγεία καθώς και την αποκατάσταση βλαβών της υγείας που δεν απαιτούν νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Με όλα τα παραπάνω και έχοντας ως καθημερινό μέλημα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας, προτείνω την δημιουργία ιατρείου, ΠΦΥ, στον οικισμό της Παλαγίας με σκοπό να καλύπτει υγειονομικά τους κατοίκους της περιοχής και τους κατοίκους του οικισμού “Νέος Πόντος” Παλαγίας.

Προτείνω το ιατρείο να λειτουργήσει στο κέντρο των δυο οικισμών και συγκεκριμένα στο κτίριο του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Παλαγίας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» , ο οποίος προτίθεται να διαθέσει αίθουσα εντος του συλλόγου και να διαμορφώσει τον χώρο για την εύρυθμη λειτουργία του ιατρείου.

Με την λειτουργία του ιατρείου στον οικισμό της Παλαγίας και σε συνεργασία με τις δομές του Δήμου θα αναπτύξουμε ένα σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής εξωνοσοκομειακής φροντίδας, που θα εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλου του πληθυσμού της κοινότητας, σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο, στο πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία.

Ιωάννης Ν. Ναϊτίδης
Πρόεδρος Κοινότητας Αλεξανδρούπολης”

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Μερομήνια 2025-2026: Πιθανότητα για “λευκά Χριστούγεννα” – Ζεστή Πρωτοχρονιά

Τα παραδοσιακά μερομήνια, που αποτελούν μια εμπειρική μέθοδο πρόγνωσης του καιρού και καταγράφονται τον...

Ανακατατάξεις στη διοικητική πυραμίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης – Πληροφορίες για αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Προέδρους

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προχωρά σε σημαντικές...

Καιρός : Ολική μεταβολή του σκηνικού με καταιγίδες και αστάθεια από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη

Στην Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα...

Ανοιχτός για το κοινό σήμερα Κυριακή 17/8 ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης

Τους φάρους σε 18 περιοχές της επικράτειας ανοίγει για το κοινό η Υπηρεσία Φάρων...

Παρόμοια