Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
30.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΤο Λύκειο Τυχερού φιλοξένησε εκπαιδευτικούς και μαθητές από 5 χώρες

Το Λύκειο Τυχερού φιλοξένησε εκπαιδευτικούς και μαθητές από 5 χώρες

Το Γενικό Λύκειο Τυχερού συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Erasmus+ KA2 είχε τη χαρά να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει 10 εκπαιδευτικούς και 28 μαθητές από πέντε χώρες: Τουρκία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Λιθουανία, από τις 22 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο θεματικός πυρήνας του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν «Σχολεία του 21ο αιώνα» με κύριο στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην εκπαίδευση με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικά σεμινάρια στο χώρο του σχολείου στη διάρκεια των οποίων εκπαιδευτικοί και μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γόνιμες πρακτικές αλλά και να επιμορφωθούν σε νέα, καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία που ενισχύουν τις δεξιότητες των μαθητών και βελτιώνουν το εκπαιδευτικό έργο.

Παράλληλα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις εκτός του σχολικού χώρου. Πιο συγκεκριμένα, έγιναν ξεναγήσεις και βιωματικά σεμινάρια σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία (Μεσημβρία, αρχαιολογικό μουσείο στη Θάσο), επισκέψεις σε μονάδες παραγωγής (ελαιοτριβείο, οικοτεχνική επιχείρηση μετάξης) και περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους (δάσος Δαδιάς), ημερήσια εκδρομή στη Θάσο. Οι φιλοξενούμενοι μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις παραπάνω χώρες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο μας και να θαυμάσουν το φυσικό κάλλος του.

Η ζύμωση μαθητών και εκπαιδευτικών διαφορετικών εθνικοτήτων ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους αλλά κυρίως για το Γενικό Λύκειο Τυχερού, καθώς, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του σχολείου που άρχισε τα προηγούμενα χρόνια, αυτή η δράση ενίσχυσε την ευρωπαϊκή του διάσταση θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες και συμμετοχή του έμψυχου δυναμικού του σε διεθνή προγράμματα.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ανακατατάξεις στη διοικητική πυραμίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης – Πληροφορίες για αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Προέδρους

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προχωρά σε σημαντικές...

Δεκαπενταύγουστος στον Απαλό: Διήμερο πανηγύρι με χορό, μουσική και τον Μάκη Δημάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού «Ο Φάρος» προσκαλεί όλους σε ένα διήμερο γλέντι για τον...

Μερομήνια 2025-2026: Πιθανότητα για “λευκά Χριστούγεννα” – Ζεστή Πρωτοχρονιά

Τα παραδοσιακά μερομήνια, που αποτελούν μια εμπειρική μέθοδο πρόγνωσης του καιρού και καταγράφονται τον...

Εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας της Παναγιάς στην Κοσμοσώτειρα Φερών

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε χθες το απόγευμα στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον προαύλιο...

Παρόμοια