ΑρχικήΕιδήσειςΕπιχειρήσειςΡωσία: Μέσω Βουλγαρίας και όχι μέσω Ελλάδας ο αγωγός Turkish Stream

Ρωσία: Μέσω Βουλγαρίας και όχι μέσω Ελλάδας ο αγωγός Turkish Stream

Η ισχύς της κάθε διακλάδωσης ετησίως είναι 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα

Η δεύτερη διακλάδωση του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream θα περάσει μέσω Βουλγαρίας, και όχι μέσω Ελλάδας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ στο περιθώριο της συνάντησης της διυπουργικής ρωσό-τουρκικής επιτροπής.

«Η δεύτερη διακλάδωση του Turkish Stream θα περάσει μέσω Βουλγαρίας, Ουγγαρίας Σερβίας. Στη Βουλγαρία απευθείας» δήλωσε ο Νόβακ, επισημαίνοντας ότι η πρώτη διακλάδωση του αγωγού Turkish Stream θα αρχίσει να λειτουργεί από 1η Ιανουαρίου του 2020.

Η πρώτη διακλάδωση του αγωγού Turkish Stream θα τροφοδοτεί την εσωτερική αγορά της Τουρκίας με φυσικό αέριο ενώ η δεύτερη τις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ως δυνητικές αγορές η Gazprom βλέπει την Ελλάδα, την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Σερβία και την Ουγγαρία. Η ισχύς της κάθε διακλάδωσης ετησίως είναι 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτ

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια