78 χρόνια από το ιστορικό & ηρωικό “ΟΧΙ” (video)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στην Αλεξανδρούπολη. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμου, και παρουσία εκπροσώπων του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακολούθησε δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Βισβήζηδων στην πλατεία του φάρου. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Τζανέτος Φιλιππάκος.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην λεωφόρο Δημοκρατίας, προκειμένου να χειροκροτήσει τους μαθητές και στρατιωτικούς οι οποίοι παρήλασαν με υπερηφάνεια, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο όλους αυτούς που έπεσαν για την ελευθερία της πατρίδας.

Μετά το πέρας της παρελάσεως ακολούθησαν οι δηλώσεις των επισήμων, οι οποίοι ευχήθηκαν χρόνια πολλά στην πατρίδα και όλο τον κόσμο, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.

Δείτε πλάνα από την παρέλαση και τις δηλώσεις των επισήμων: