6.000 ευρώ ετησίως από το Δήμο Αλεξανδρούπολης στα παιδικά χωριά SOS (video)

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, Γιώργο Πρωτόπαπα είχε το πρωί της Πέμπτης στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης.

Επίκεντρο της συνάντησης, η ανάγκη επαναλειτουργίας του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογενείας στην Αλεξανδρούπολη το οποίο είχε αναστείλει τη λειτουργία του, λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Ένα πρόβλημα το οποίο θα λυθεί με τη βοήθεια και τη στήριξη του Δήμου, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε περισσότερα από 100 παιδιά να έχουν δωρεάν υπηρεσίες σε ειδική αγωγή, λογοθεραπεία και στις λοιπές ανάγκες τόσο των ιδίων όσο και των γονέων τους, μέσω προγραμμάτων συμβουλευτικής.

Παράλληλα, καθοριστική συμβολή θα έχει και η λειτουργία του γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου στη μείωση των λειτουργικών εξόδων στο παιδικό χωριό μέσω της προβλεπόμενης παροχής ζεστού νερού.

“Η προσπάθεια αυτή του Δήμου και αυτή που κάνουμε είναι προς όφελος των πιο αδύναμων, και κυρίως των παιδιών” δήλωσε συγκινημένος ο Διευθυντής των Παιδικών χωριών SOS Ελλάδος.

Από τη μεριά του Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης δήλωσε ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στέκεται αρωγός και επιθυμεί να υποστηρίξει το σπουδαίο έργο που επιτελείται στο παιδικό χωριό SOS Θράκης, με επιχορηγήσεις αναγκαίες για την ευαίσθητη κοινωνική λειτουργία του.

Το ποσό της επιχορήγησης αγγίζει τις 6 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής του παιδικού χωριού SOS
Θράκης, Γιώργος Βαφέας, η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, ΌλγαΒρετοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Παντελίδης, ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Ιωάννης Φαλέκας και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας, Ιωάννης Βαταμίδης.